Ostali sportovi

BRANKO VUJOVIĆ: POKUŠAĆEMO DA POBIJEDIMO, TRUDIĆEMO SE KOLIKO JE MOGUĆE

Autor Mia Radulović Izvor RTCG

Naš rukometni reprezentativac, Branko Vujović kazao je da je reprezentacija Crne Gore ispunila svoj cilj prolaskom u drugu fazu, gdje momke Zorana Roganovića očekuju teški mečevi

Izvor: MONDO/Mia Radulović

"Mislim da smo ispunili cilj. Odigrali smo ono što smo htjeli. Možda ima dosta ispravki, što će pokazati video analiza, ali smo uradili ono što smo zacrtali u prvoj fazi. Sada kreće druga faza u kojoj se srijećemo sa rukometnim velesilama kao što su Francuska, Poljska, Slovenija, mislim da će biti veoma teško. Ali sigurno kad smo došli do druge faze nećemo stati, daćemo sve od sebe. Oni su sigurno favoriti, ali pokazaćemo da i mi umijemo igramo rukomet, pa ćemo viđeti kakav će biti rezultat", kazao je naš desni bek.

Veliki peh za našu reprezentaciju je povreda pivota Nemanje Grbovića koji se povrijedio u duelu sa Čileom i za njega je prvenstvo završeno.

"Grbović je jedna od naših ključnih igrača i u napadu i u odbrani, pogotovo u napadu gdje otvara dosta, svaki prostor iskoristi, trči primi loptu. Moramo sada da računamo na neke druge stvari, moraćemo možda i malo da pormjenimo igru. Ali šta je tu je nemamo vremena da previše ispravljamo. Trudićemo se koliko je moguće".

Vujović je svjestan koliko je Francuska velika reprezentacija, ali je kazao da će naši momci dati sve od sebe u tom meču.

"Teško je reći kako da igramo protiv Francuske. To su igrači koji imaju sve medalje i klupske i reprezentativne. Treba odigrati hrabro, da ne uđemo sa previše respekta prema njima. Treba da pokažemo da smo hrabri, da i mi umijemo da igramo i da ćemo pokušati da pobjedimo. Nezahvalno je reći da ćemo pobijediti Francusku ali mogu da tvrdim da ćemo pokušati da uradimo sve kako bi smo njima pokvarili planove", zaključio je naš reprezentativac za RTCG.