Ostali sportovi

BRANKO VUJOVIĆ: I NAPAD I ODBRANA MORAJU DA BUDU NA NAJVEĆEM NIVOU PROTIV FRANCUSKE

Autor Mia Radulović Izvor Vijesti

Branko Vujović je opet odigrao maestralana meč, kao i protiv Irana dao devet golova, što je bilo dovoljno za pobjedu nad Čileom (35:33) i ulazak u glavnu fazu sa dva boda

Izvor: MONDO/Mia Radulović

Nije bilo lako, uporni Južnoamerikanci su se stalno vraćali, iskoristili veliki broj isključenja „lavova” i crveni karton Nemanji Grboviću da dugo prijete, ali pobjeda nije bila upitna.

„Čile me je prijatno iznenadio taktičkom igrom u napadu, a mislim da smo više mogli da iskoristimo njihovu odbranu, trebalo je više da spuštamo loptu na pivote. Nisu dozvoljavali da šutiramo sa 9-10 metara, tu se otvara prostor na crti. Čileanci nisu imali šta da izgube, igrali su bez pritiska, dok smo se mi borili život, za prolazak u drugu fazu. Ne mogu da budem zadovoljan igrom, ali mogu rezultatom i nadam se da će tako ostati do kraja turnira”, rekao je 24-godišnji Nikšićanin, a prenijele su Vijesti.

Da li odbrana mora da bude bolja?

„Sigurno, ali protiv Francuske i odbrana i napad moraju da budu na najvećem mogućem nivou ako mislimo o pozitivnom rezultatu”.

Hoćete li fizički moći da izdržite?

„Već se osjeća umor, ljudi smo, imamo i mi neke limite. Noge su teške, ali tu su naši fizioterapeuti, potrudićemo se da odmorimo najviše što možemo. Nadam se da ćemo biti pravi protiv Francuske”, poručio je Branko Vujović.