Ostali sportovi

CRNA GORA SAVLADALA ČILE, SLIJEDE ODLUČUJUĆE BITKE ZA 1/4 FINALE!

Autor Mia Radulović

Crnogorski rukometaši savladali su selekciju Čilea rezultatom 35:33, i plasirali se u narednu fazu Svjetskog prvenstva, gdje će prenijeti 2 osvojena boda.

Izvor: MONDO/Mia Radulović

Početak utakmice protekao je u znaku Nemanje Grbovića, naš kružni napadač iskoristio je 4 asistencije, a sa naredna 3 pogotka Vujovića (Branko 1 i Miloš 2) stečeno je vođstvo od 7:4 i izazvan prvi tajm-aut Čileanaca.

Nesmotrenost i dvostruko isključenje Rista Vujačića omogućili su nominovanim gostima da priđu na 2 razlike, a potom ih je pogurala i nevjerovatna odluka sudija u 17. minutu koja je dobrano uticala na dalji tok meča - nakon pregledavanja snimka neopravdano je dosuđen crveni karton Nemanji Grboviću.

Našima je trebalo vremena da se oporave ovog hendikepa, Čile je u 2 navrata i izjednačio, ali su izabranici Zorana Roganovića ipak uspjeli da poslije super-efikasnog prvog poluvremena zadrže prednost (20:18).

Početkom nastavka uslijedila su nova izjednačenja Čilea, ali naši su kao i protiv Irana uspješno sačuvali prednost.

Nisu Crnogorci nikako uspjevali da odu na "+5", pa je novi život Južnoamerikancima omogućio Salinas, pogodivši 12 minuta prije kraja za samo 2 gola zaostatka.

Miloš Vujović je vukao naš tim sa nevjerovatnih 12 golova iz 13 pokušaja, ali momci španskog selektora nisu odustajali do kraja. Krajnji udarac Čileancima zadao je danas indisponirani Nebojša Simić, kada je 2 minuta prije kraja zaustavio Fotjmanov sedmerac.

Konačan rezultat sa zvukom sirene postavio je Branko Vujović (ponovo odličan sa 9 golova) koji je iz kontre pogodio za 35:33.

Iz naše grupe dalje idu Iran i Španija, a narednih dana igraćemo sa Poljskom (ako zabilježe očekivan trijumf protiv Saudijske Arabije), Francuskom i Slovenijom.

Narednu utakmicu naši momci odigraće u srijedu, a rival će biti favorizovana Francuska.

Ovo je prvi, istorijski plasman muške rukometne selekcije u drugu fazu Mundijala, a nadamo se da će "lavovi" i u nastavku šampionata imati šta da pokažu!