Ostali sportovi

PODGORIČKE RUKOMETAŠICE SJUTRA GOSTUJU U FRANCUSKOJ!

Autor Anđela Pešić Izvor CdM

Novo, drugo gostovanje i to protiv još jednog favorita za plasman na fajnal-for i osvajanje trofeja, čeka rukometašice Budućnost Bemaksa u finišu grupne faze Lige šampiona.

Izvor: MONDO/Anastasija Đonović

Francuski predstavnik lider je grupe B (8-1-1), sa bodom više od Đera i dobrom šansom da sačuva lidersku poziciju. Podgorički tim u ulozi autsajdera čeka nedjeljni duel u kojem nema šta da izgubi. Bez opterećenja igračice Bojane Popović čekaju pretposljednje gostovanje u ovoj fazi takmičenja, jer su ranije osigurale plasman u osminu finala. ,,Plave“ žele da sačuvaju poziciju pet pred eliminacione mečeve – izvjesno sa još jednom pobjedom do kraja. Najbližem pratiocu Storhamaru bježe pet bodova…

"Očekuje nas veoma teška utakmica, definitivno teža nego što je bila ona protiv Rapida u Bukureštu prošlog vikenda. Sigurna sam da smo se mnogo bolje spremile, jer su sve djevojke tu, osim Ivone Pavićević. Vjerujem da ćemo ovom izazovu odgovoriti na pravi način", kazala je Nataša Ćorović.

Mec je favorit, ali to će morati da dokaže i na terenu poručila je Nikšićanka.

2Sigurno je da nećemo odustati i da ćemo se boriti svih 60 minuta, pa ćemo vidjeti za što će to biti dovoljno. Uz Đer, Mec je najbolji tim u grupi. Ovo je utakmica koja će nam mnogo značiti u pripremi za eliminacionu rundu, pokušaćemo da je iskoristimo na najbolji način za ono što nas očekuje u narednoj rundi. Vjerujem da ćemo biti na potrebnom nivou kada bude najpotrebnije, odnosno, u osmini finala."

,,Plave“ su upoznale snagu Meca u Podgorici, kada je Brazilka Fe Oaula vodila glavnu riječ. I krila su bila na zavidnom nivou. U međuvremenu formom su se podigle još neke igračice poput srednjeg beka Kristine Jorgensen. Reprezentativka Danske je u prošlom kolu sa sedam golova vodila ekipu do pobjede nad Esbjergom (26:24).

"Mec je lider i to je dodatni motiv za nas da odigramo najbolje što možemo i pružimo maksimum. Dobro smo se spremile i znamo da nemamo što da izgubimo, jer su one favoriti, nakon što su pokazale vrhunsku formu u dosadašnjem dijelu sezone. Moramo da budemo opuštene i fokusirane na našu igru, pa ćemo vidjeti kakav će biti konačan ishod", kazala je Ivana Godeč, najstandardnija u podgoričkom timu.

Odbrana će biti na ispitu.

"Odbrana mora da bude na višem nivou nego prošlog vikenda u Bukureštu protiv Rapida, spremale smo se da zaustavimo De Paulu, ostaje da se vidi koliko ćemo u tome uspjeti", jasna je Godeč.

Crnogorski tim danas putuje za Francusku, ponovo oslabljen – pod znakom pitanja je bek Vanesa Agović.

Grupa A
Danas

16.00 – Banik Most – Brest

16.00 – FTC – Krim

18.00 – Bukurešt – Odenze

18.00 – Vajpers – Bitighajm

Grupa B
Danas

18.00 – Lokomotiva – Đer

Sjutra

14.00 – Kastamonu – Storhamar

16.00 – Mec – Budućnost Bemaks

16.00 – Esbjerg – Rapid