PROBLEMI

ŠAMPIONKA SE IZNENADA POVUKLA SA AUSTRALIJAN OPENA: Niko ne zna šta je u pitanju, navijači su zabrinuti!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Naomi Osaka je osvajala Australijan open 2019. i 2021. godine.

Izvor: Youtube/The Telegraph/screenshot

Dvostruka šampionka Australijan opena Naomi Osaka otkazala je nastup na ovogodišnjem grend slem turniru u Melburnu, međutim za sada nije dala nikakvo objašnjenje zbog povlačenja. Australijan open je samo na svom Tviteru kratko objavio da Naomi Osaka neće igrati i da će svima nedostajati zbog toga, dok se sama Japanka nije oglašavala na ovu temu i zabrinula je svoje navijače.

Za sada nije poznato da li je Osaka povređena ili se možda ponovo bori sa depresijom, a prethodno se nije prijavila za turnire u Adelejdu i Hobartu, koji su praktično bili "zagrevanje" za veliki grend slem turnir.

Osaka je jedna od najplaćenijih sportistkinja sveta, tokom prethodne godine zaradila je čak više i od Novaka Đokovića, a interesantno je da se nije naročito naigrala tenisa. U lošoj je formi već duže vreme i na terenu nije bila još od septembra, pa se čak postavlja i pitanje o tome šta je čeka u budućnosti i koliko će uopšte još dugo igrati tenis, pošto deluje da se "umorila" od sporta i da joj predstavlja preveliki stres u karijeri.

Japanska teniserka je nekada bila i broj jedan, ali trenutno je tek 42. na WTA listi. Pored nje, učešće na turniru otkazala je i iskusna Venus Vilijams, odnosno u muškom delu žreba Karlos Alkaraz.