Ostali sportovi

ĐOKOVIĆ IZVOJEVAO TRIJUMF NAD MEDVEDEVOM!"

Autor Miloš Miranović Izvor RTCG

Novak Đoković je slavio protiv ruskog tenisera Danila Medvedeva u polufinalu ATP turnira u Adelejdu sa 2:0 (6:3, 6:4).

Izvor: Profimedia

U prvom setu oba tenisera su osvajali gem na svoj servis, a onda je u četvrtom srpski teniser napravio brejk, saopštava RTCG

Sjajan je bio Đoković u ovom đelu, a Medvedev je u odlučujućim momentima napravio duplu servis grešku.

Več u narednom gemu je Rus krenuo silovito, u želji da vrati svoj servis i poveo je sa 15:40 i tako imao dvije brejk lopte.

Đoković je međutim uspio da se vratio na 40:40, a onda i da osvoji gem. Prvi servis srpskog igrača je bio odličan do tada u meču, dok bi na drugom imao problema, ali je uspio da potvrdi brejk.

U sedmom gemu dolazi do drame. Đoković je proklizao i uhvatio se za zadnju ložu lijeve noge, piše RTCG

I u tom periodu je djelovalo da je Medvedev blizu brejka, ali je prvo forhend paralelom, pa onda lobom na mreži Đoković zaustavio nalete ruskog igrača.

Ipak je nakon 5:2 morao da traži medicinski tajm aut kako bi doktor pogledao zadnju ložu.

Nakon pauze, Medvedev osvaja gem na svoj servis, ali i Đoković rutinski osvaja na svoj servis, čime dolazi do provog seta.

Drugi set oba tenisera počinju sigurnom igrom i osvajanjem gemova na svoje servise, gdje prvo Medvedev u petom gemu dolazi do perfektnog servisa sa nulom, da bi već u narednom Đoković to vratio, piše RTCG

I onda dolazimo do sličnog scenarija kao u prvom setu. Srpski teniser je agresivno igrao na servis Medvedeva, što je i Rusa uvelo u nervozu, pa je ponovo poklonio brejk duplom servis greškom.

Medvedev potom daje sve od sebe da dođe do brejka, poveo je 30:40, naterao Đokovića na drugi serivs u tom trenutku, ali je srpski teniser išao na sve ili ništa i moćnim brzim servisom spasio brejk.

Rus potom ponovo dolazi do brejk lopte, ali se onda Đoković razgoropadio sa servisom. Dva puta as, pa potom servis nakon kojeg je Medvedev samo mogao da lopticu pošalje u publiku sa 5:3.

Ruski igrač potom servira savršen gem gdje je Đokovića ostavio na nuli, ali srpski teniser već u narednom uspio da sjajnim servisom dođe do gema, seta i meča.

U finalu ga čeka meč sa američkim teniserom Sebastijanom Kordom, zaključuje RTCG