POGLEDAJTE VIDEO

JEZIVA DRAMA NA MEČU: Igrač posle udarca doživio SRČANI UDAR, 30 minuta ga oživljavali na terenu! Sada se BORI ZA ŽIVOT!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

NFL igrač Demar Hemlin (24) doživio je srčani udar na meču i nalazi se u kritičnom stanju.

Izvor: Profimedia/UPI

Stravične scene su viđene u NFL-u gde je sejfti Bafalo Bilsa Damar Hamlin doživio srčani udar na terenu i kolabirao! Ovaj 24-godišnjak je na meču Bafala i Sinsinati Bengalsa posle starta vajd risivera Tija Higinsa ustao na noge, a potom se samo srušio na leđa!

Cijeli stadion je ostao u šoku, a medicinski tim Bafalo Bilsa je odmah utrčao na teren i bacio se na svog igrača. Ambulantna kola su odmah pokrenuta i u roku od pet minuta su se našla na terenu, gde je Hemlinu urađena reanicmacija i potom je odvezen u bolnicu. Nažalost oko 8 časova ujutru po srednjeevropskom vremenu tim je izašao sa vijestima da je Hemlin u kritičnom stanju. 

"Damar Hamlin je preživio srčani udara nakon udarca na našoj utakmici sa Bengalsima. Njegov rad srca je ponovo pokrenut na terenu i on je prebačen u "UC medicinski centar" kako bi dalje bio liječen i testiran. Trenutno je pod sedativima i u kritičnom je stanju", navodi se u zvaničnom saopštenju Bafalo Bilsa.

Invident se desio u prvoj četvrtini na šest mintua pre kraja meča, a utakmica je odmah nakon toga prekinuta i odložena, a NFL se oglasio i naveo da je sada najbitnije zdravlje igrača i da će se u najboljem mogućem trenutku oglasiti i objaviti kada će i da li će ova utakmica biti odigrana.

Damar Halin je posle studiranja na Univerzitetu Pitsburg izabran kao 212. pik u šestoj rundi NFL drafta 2021. godine i igrao je za Bafalo Bilse od prošle sezone, Brojni NFL igrači, ali i ostali sportisti u Americi poslali su mu poruke podrške nakon svega što mu se desilo i sada se sa nestrpljenjem i strepnjom očekuju dalje vijesti o njegovom stanju.