Ostali sportovi

NADAL: NOVAK NIJE IZRAZITI FAVORIT U AUSTRALIJI

Autor Kristina Milović Izvor mondo.rs

Rafael Nadal istakao da Novak nije izraziti favorit na grend slemu koji je osvajao devet puta.

Izvor: Profimedia

Rafael Nadal, drugi teniser svijeta i vlasnik rekordnih 22 grend slem titula vodi ljutu borbu sa Novakom Đokovićem za priznanje najboljeg tenisera svijeta bar u toj statistici. Novak ima 21 "najvažniju" titulu, a na predstojećem Australijan openu boriće se za deseti trofej sa prvog grend slema u sezoni. Ipak Rafa ne misli da je Đoković izraziti favorit na prvom grend slemu u ovoj godini.

"Jasno je da je neko ko je slavio devet puta u Melburnu u najužem krugu kandidata za titulu. Međutim, ne bih rekao da je Đoković izraziti favorit. Mnogo je tenisera koji mogu da idu do samog kraja", smatra Nadal koji će braniti trofej iz Australije osvojen prošle sezone kada je Đoković bio spriječen da nastupi.

Što se ličnih ciljeva tiče, dobro je poznato čemu se nada Španac: " Moji ciljevi su uvijek najviši. Želim da budem konkurentan na svakom turniru na kojem se pojavim. Da je neko rekao prije nekoliko godina da ću i dalje igrati sa 36 godina, ja prvi ne bih povjerovao. Međutim, uprkos povredama i dalje sam tu, spreman za najviše domete", zaključio je Nadal.