Ostali sportovi

TRAGEDIJA - PREMINUO POZNATI AMERIČKI SPORTISTA (31): Pre sedam godina bio na vrhu, ali ga je retka bolest odnela!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Posle samo nekoliko meseci borbe sa retkim tipom raka bubrega Roni Hilman je preminuo.

Izvor: Profimedia

Tragične vesti dolaze iz Amerike gde je preminuo 31-godišnji Roni Hilman, doskora uspešni NFL igrač. On je sa Denver Bronkosima osvojio Super Bol 50 2016. godine kada su Bronkosi sa 24:10 savladali Karolina Panterse. 

Hilman je igrao kao raning bek, a preminuo je posle velike borbe sa retkom vrstom karcinoma bubrega. Bolest mu je dijagnostifikovana u avgustu, a sada je njegova porodica potvrdila tragične vesti.

"Roni je danas mirno i u tišini preminuo. Kao porodica smo zahvalni na vašim molitvama i lepim rečimna. Želimo da dobijemo vremena da se suočimo sa našim osećanjima i da sahranimo našem voljenog Ronija", navodi se u saopštenju porodice. 

Hilman je pohađao San Dijego univerzitet gde je istrčao 3.243 jardi i postigao 36 tačdauna pre nego što su ga Bronkosi draftovali u trečoj rundi 2012. godine kao 67. pika. Nakon nešto manje uloge u prve tri sezone on je bio jedan od igrača koji su predvodili Denver do titule 2015. godine. Te sezone je uspeo da postigne sedam tačdauna i da istrči 863 jarda u regularnoj sezoni. 

Igrao je i u Superbolu koji je njegov tim osvojio, a u oktobru 2015. godine je postigao tačdaun trčanjem za 72 jarda i tako je oborio rekord svoje franšize. Posle Bronkosa igrao je za San Dijego i Dalas Kaubojse, a završio je karijeru 2017. godine.