Ostali sportovi

SKANDAL - NAJBOLJI SVIH VREMENA SKLONJEN IZ TENISA ZBOG KOCKANJA: Bio prvi na ATP listi duže od Novaka, sad je kažnjen!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Najbolji dubl igrač svih vremena Bob Brajan, zajedno sa nekadašnjim teniserom Mardijem Fišom, optužen je za promociju kockanja.

Izvor: Profimedia

Američki tenis trenutno potresa veliki skandal povezan sa kockanjem. Tandem trenera reprezentacije SAD Bob Brajan i Mardi Fiš, optuženi su od strane ITIA (organizacija koja se bavi integritetom u tenisu), za promociju kockanja na društvenim mrežama.

Ova dva bivša tenisera će snositi velike posljedice, prvo će biti suspendovani iz tenisa na četiri mjeseca, a potom će morati u budžet ove organizacije da uplate po 10.000 dolara. Njih dvojica trenutno imaju funkciju članova Dejvis kup reprezentacije SAD, pa je to veliki udar na njih.

Bob Brajan je vjerovatno i najbolji dubl igrač u istoriji ovog sporta. Osvojio je 119 turnira, a sa svojim bratom blizancom Majkom je osvojio i zlato na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. Osvojio je 16 titula na grend slemovima, a prvi na ATP listi bio je 439 nedjelja!

Mardi Fiš je 15 godina bio profesionalac i za to vrijeme je uspio da uzme šest titula na ATP turu, a 7. mjesto mu je najviši plasman na rang listi. Najbolji rezultat u karijeri mu je polufinale Vimbldona, kao i srebrna medalja na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine