Ostali sportovi

ŠOK ZA NOVAKA - ISPUSTIO JE TITULU U PARIZU! Đoković dominirao, pa STAO - prijatelju je "prepustio" trofej!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Đoković je vodio 1:0 u setovima i imao veliku šansu na početku drugog dijela, ali je Danac napravio spektakualran preokret.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je poražen u finalu Mastersa u Parizu! Srpski teniser sjajno je počeo meč, rano napravio brejk i sigurnom igrom osvojio prvi set, ali zatim nije bio na vrhuncu snage. Nakon propuštene tri brejk lopte u prvom gemu drugog seta Holger Rune je uspio da se vrati u meč i na kraju savlada jednog od najboljih svih vremena - 2:1 (3:6, 6:3, 7:5).

Drugi set pripao je Dancu bez velikih prilika za Đokovićev povratak u meč, a tokom trećeg je bilo najdramatičnije. Novak Đoković je imao prednost brejka koju nije uspio dugo da sačuva, a zatim je u finišu susreta morao i da juri brejk zaostatka. U 12. gemu trećeg seta čak šest puta je imao brejk loptu, ali je Rune u tim trenucima pronalazio svoje najbolje servise.

Prava šansa za Novaka nije se ukazala, dok je Danac treću meč loptu riješio u svoju korist. Bio je to poen koji mu je donio najveći trofej u karijeri, ali i zagrljaj od čovjeka koji mu je prije nekoliko godina bio idol. Holger je odrastao gledajući Novaka, a iz djetinjstva ima i fotografiju prije koje je morao da pita idola da zajedno ispoziraju. Sada su druga vremena, uspio je i da ga pobijedi!