Ostali sportovi

KIRJOS MORAO JAVNO DA SE IZVINI ZBOG MEČA SA NOVAKOM: Pravio haos, napadao publiku, pa MORAO DA PLATI!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Nik Kirjos je otišao na sud zbog bahaćenja u finalu Vimbldona i izgubio.

Izvor: Profimedia/The Sun/News Licensing/Twitter/@YahooSports/Printscreen

Nik Kirjos je igrao spektakularan tenis na ovogodišnjem Vimbldonu, ali bez skandala nije mogao. On je u finalu protiv Novaka Đokovića napao jednu navijačicu tako što je tražio da bude izbačena sa tribina! Sada, nekoliko meseci nakon svega morao je da joj se izvini i da donira 20.000 funti u humanitarne svrhe!

Navijačica se zove Ana Palus, ona je Australijanka i došla je na Vimbldon da navija za Kirjosa, a on ju je napao. Rešila je da to ne trpi, pa je tužila Kirjosa zbog "bezobzirne i potpuno neosnovane optužbe" i u avgustu je otišla na sud. Za sebe nije htela ništa osim dokaza da je bila u pravu, pa je tako tražila od suda da Kirjos odštetu koja joj pripada uplati u dobrotvorne svrhe. A dobila je i javno izvinjenje:

"Rekao sam sudiji da me navijačica, za koju sada znam da je Ana Palus, dekoncetriše toko meča i da verujem da je pijana. Prihvatam da sam se prevario i javno se izvinjavam. Da bi se iskupio donirao sam 20.000 u dobrotvorne svrhe, na mesto koje je izabrala Ana Palus. Neću više komentarisati ovaj slučaj", oglasio se Kirjos.

A na finalu sa Novakom koje se igralo u julu nije moglo bez skandala. Prvo se obratio sudiji sa:

"Sedi u prvom redu i van sebe je koliko je pijana. Priča sa mnom usred meča. Brate, to je ona, izgleda kao da je popila 700 pića. Ovo je je*ena šala", a onda dodao:

"Dobacuje mi dok serviram, na finalu Vimbldona. Ne postoji veći događaj. Niste mi poverovali, a ona je onda to uradila ponovo. I umalo sam zbog toga izgubio gem. Zašto je ona i dalje tu?!" Zbog toga je sad morao da plati i da se javno izvini.