Ostali sportovi

PRIMORAC STIGAO DO OSMINE FINALA, JADRAN ELIMINISAN U ŠAPCU

Autor Kristina Milović Izvor Vijesti

"Crnogorski klupski vaterpolo će imati jednog predstavnika u osmini finala Evrokupa", prenose Vijesti

Izvor: MN Press

"Postojala je realna mogućnost da među 16 najboljih u ovom takmičenju budu dva naša najveća kluba - na kraju se radovao Primorac, dok je Jadran eliminisan u Šapcu", pišu Vijesti.

Kotorani su do drugog mjesta na kvalifikacionom turniru u Zagrebu došli u direktnom duelu sa PAOK-om, slavili su rezultatom 13:7 i sa dva trijumfa osigurali prolaz, uz mađarski Honved.

Primorac je pokazao napredak u odnosu na mečeve koje je igrao u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u subotu savladao Mladost (pobijedio je golom Marka Milića četiri sekunde prije kraja), a onda solunskom sastavu nije dao nikakvu nadu.

Izabranici Ranka Perovića su rano stekli četiri gola prednosti, nakon tri četvrtine je bilo 9:3, pa je posljednja četvrtina bila lišena bilo kakve neizvjesnosti.

Marko Mršić je sa pet golova bio najefikasniji u crnogorskom timu, po dva su postigli Vuk Drašković, Filip Gardašević i Đorđije Stanojević, a po jedan Marko Gopčević i Marko Milić.

Jadran je, s druge strane, u Šapcu morao da u posljednjem kolu savlada domaćina sa makar dva gola razlike da bi prošao.

Bio je daleko od toga - Šabac je slavio 9:5, vodio je i 7:2...

"Jako loše smo otvorili utakmicu. Šanse kroz šuteve koje smo imali iz plitke zone rivala smo loše odradili, a i golman je bio odličan. Kada se tako loše krene, onda je sve teže, iako smo imali prilike da uhvatimo priključak", rekao je trener Jadrana Petar Radanović, saopštavaju Vijesti.

Novljani su tako u oktobru završili evropsku priču koja je počela u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Pored Primorca, u osminu finala su se plasirala i po tri italijanska (Ortiđa, Savona, Trst) i srpska tima (Partizan, Crvena zvezda, Šabac), te Solnok, Honved (Mađarska), Turkoan (Francuska), Barselona (Španija) i rumunska Steaua.

"Poznato je, dakle, 12 učesnika osmine finala koja je na programu 30. novembra i 14. decembra, a listu će kompletirati poraženi timovi iz plej-ofa za Ligu šampiona", zaključuju Vijesti.