IN MEMORIAM

TRAGEDIJA! NAKON TEŠKE BOLESTI PREMINULA ATLETIČARKA (38): Bila reprezentativka, nastupala za Zvezdu i Partizan!

Autor Kristina Milović Izvor mondo.rs

Tragične vesti dolaze iz Republike Srpske, preminula je Tijana Gligić.

Izvor: instagram/tgligic

Tragične vesti nam dolaze iz Banjaluke, preminula je poznata atletičarka Tijana Gligić. Nakon teške borbe sa karcinomom ona je preminula u 38. godina od posledica te bolesti. 

Bila je višestruka prvakinja i rekorderka kako Bosne i Hercegovine tako i Republike Srpske na 400 metara sa preponama, a nastupala je i u nekoliko drugih disciplina poput polumaratona. 

Ovaj sport zavolela je preko majke, nekadašnje poznate atletičarke Svjetlane Pantović-Gligić. Završila je fakultet fizičkog vaspitanja, a iza sebe ostavlja muža i troje dece.

Karijeru je počela i završila u Atletskom klubu Borac, a u Srbiji je nastupala za Novi Beograd, Crvenu zvezdu i Partizan. Bila je reprezentativka SR Jugoslavije do 2003. godine, a zatim je počela da trči pod zastavom BIH. Proglašena je za najbolju sportistkinju Banjaluke 2003. godine, ulazila je i u izbor za najbolju sportiskinju Republike Srpske.

Bavila se i društvenim aktivizmom, pa je tako bila aktivan član udruženja roditelja dece obolele od cerebralne paralize "CPossible" gde je organizovala humanitarne trke na kojima su se skupljala sredstva za pomoć oboleloj deci.