Ostali sportovi

U KARATEU NIŠTA NOVO : ISKRA OSVOJILA JOŠ JEDAN TURNIR!

Autor Kristina Milović

Današnji turnir organizovao je karate klub "Gorštak" i na njemu je uzeo učešće 31 klub iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine sa ukupno 678 takmičara.

Izvor: MONDO

Karatisti danilovgradske Iskre osvojili su i treći turnir koji je organizovan u Crnoj Gori.

Danilovgrađani su uspjeli da osvoje nevjerovatnih 35 medalja od čega 16 zlatnih, 9 srebrenih i 20 bronzanih.

Izvor: mondo/kristina milović

 Od početka takmičarske sezone 2022/23 u Crnoj Gori su organizovana tri turnira u karateu i sva tri su osvojili Danolovgrađani.
U čemu je tajna pitali smo predsjednika Vuka Žarića koji nam je rekao: "Posvećenost i veliki rad trenera u klubu, uz činjenicu da imaju sreću jer u klubu treniraju djeca koja su zaista talentovana i koja se maksimalno zalažu na trenizima".

U nastavku Vuk Žarić navodi da sve ovo nije slučajno jer klub postoji 20 godina i da je za ovakve rezultate bilo potrebno zaista sazrijevanje i da sada Iskra predstavlja sportski kolektiv koji je primjer mnogima kako treba raditi.

Izvor: MONDO


Pored ova tri turnira Danilovgrađani su imali perfektne nastupe sa starijim takmičarima na turnirima 1000+ u Rijeci "Croatia open" i Beogradu "Beogradski pobjednik" gdje su pokazali da reprezentativci koji će se boriti na svjetskom prvenstvu u Turskoj od 26 do 29.10.2022. godine, zaista imaju i realne šanse da se dokopaju pobjedničkog postolja što bi bio uspjeh ravan čudu obzirom da je karate jedan od najmasovnijih sportova na svijetu.