Ostali sportovi

NEBOJŠA SIMIĆ: NA NAMA JE DA ISPUNIMO OČEKIVANJA I DA PREUZMEMO ULOGU FAVORITA, KOJU SMO ZASLUŽILI U PREDHODNOM PERIODU!

Autor Anđela Pešić

Rukometna selekcija Crne Gore u srijedu od 18 sati u Bemax areni dočekuje Kosovo na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine

Izvor: MONDO/Mia Radulović

Rukometna selekcija Crne Gore u srijedu od 18 sati u Bemax areni dočekuje Kosovo na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, pa u nedjelju gostuje reprezentaciji Bosne i Hercegovine, sa samo jednom ambicijom - da osvoji četiri boda, bez ustručavanja najavljuje golman Nebojša Simić.

“Uvijek naglašavamo da nam je cilj kontinuitet. Osigurali smo Svjetsko, sada već ove sedmice možemo da napravimo veliki korak ka evropskom prvenstvu i mislim da je to realno očekivati. Na nama je da ispunimo očekivanja i da preuzmemo ulogu favorita, koju smo zaslužili u prethodnom periodu. Mi moramo da odigramo kao favoriti i na tom nivou do sada smo igrali iz sjenke, a sada ciljamo dvije pobjede”, kazao je Simić.

Crna Gora i Kosovo sastali su se dva puta u kvalifikacijama za prethodni šampionat Evrope, oba puta su slavili “lavovi”, prilično ubjedljivo – 27:22 u gostima i 32:25 kod kuće.

“Trebalo bi da nastavimo u ritmu u kome smo igrali na Evropskom prvenstvu i ne bi trebalo da bude problema, iako je Kosovo usponu. Rade dobro, ulažu, ne smijemo da se opustimo. Ipak, znamo koliko vrijedimo i možemo, vjerujem u pobjedu”, rekao je Miloš Božović.

Potcjenjivanja, ipak, ne smije da bude, potrebna je i podrška navijača.

“Svi znaju da mi nismo isti tim i isti igrači, kada su tribine pune ili poluprazne”, naglasio je Simić, podsjetivši na meč sa Farskim Ostrvima, prije nekoliko godina, koji je završen senzacionalnim remijem u Podgorici.

“Bilo je 200 ljudi u sali, nismo bili prepoznatljivi i oni su nas iznenadili. Vjerujem da će dvorana biti puna, zašto ne bi bila – mi se osjećamo dobro sa navijačima, oni se osjećaju dobro sa nama, to je lijepa veza”.

"Mislim da zaslužujemo podršku, a i nama je srce puno kada vidimo naše navijače", zaključio je Božović.