Brutalno

NISAM MOGAO DA VEŽEM PERTLE, A UCENILI SU ME DA IGRAM! Šok intervju: Čovek mi je SKINUO GLAVU, ali nisam smeo da izađem

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Nekadašnji NFL superstar Brendon Maršal otkrio je šokantne detalje o tome u kakvom je sve stanju morao da igra mečeve.

Izvor: Twitter/screenshot/UpAndAdamsShow

Još uvek se ne smiruje situacija u NFL-u nakon potresa mozga koji je doživeo kvoterbek Majami Dolfinsa Tua Tagovajola na meču sa Bafalo Bilsima. Tokom godina mnogi NFL igrači su zbog udaraca u glavu pretrpeli fizičke i mentalne probleme, koji su ih pratili nakon kraja karijere, a kroz šta oni prolaze otkrio je Brendon Maršal.

U šokantnom intervjuu koji je dao vajd risiver koji je u ligi proveo duže od decenije otkrio je da je često morao da igra uprkos tome što je preživeo potres mozga jer nije hteo da ostane bez ugovora i bez posla.

"Smatrao sam da ću ako napustim igru ostati bez ugovora koji sam žarko želeo. Imao sam ugovor na godinu dana, a lajnbeker mi je doslovno skinuo glavu sa ramena", otkrio je Maršal. 

On je karijeru počeo u Denver Bronkosima, a situacija koja mu se desila je iz 2010. godine kada je ulazio u poslednju godinu ugovora sa Denverom. 

"Prva stvar koja mi je bila na umu je da se što prije saberem. Ostao bih na kolenima dok se to ne bi desilo, ako bih se zateturao, ušao bih u protokol povređenih i plašio sam se da ću bez ugovora od 50.000.000 dolara", istakao je Maršal.

On je nakon te sezone potpisao ugovor vredan 47.500.000 dolara sa Majami Dolfinsima, ali je tu ostao samo jednu sezonu pre nego što je trejdovan u Čikago Berse, a kasnije je igrao u Njujorku za Džetse i Džajantse. Ipak i dalje je morao da igra kada bi se loše osećao... 

"Morao sam da se brinem o porodici. Mama je spavala u motelu, sestra je imala dvoje dece i jedva je preživljavala. Igrao sam bez obzira na sve samo kako bih dobio što bolji ugovor", rekao je on i otkrio koliko su povrede nekada bile ozbiljne:

"Nakon udaraca u naredne dve ili tri sedmice nisam mogao da zatvorim oči, nisam mogao pertle da zavežem. Ćutao sam o svemu tome", rekao je Maršal.

Na kraju je karijeru koja je trajala 12 godina završio nastupajući kratko za Sijetl Sihoukse i Nju Orleans Sejntse, a i sada oseća posledice toga što je godinama morao da igra povređen kako bi produžio karijeru i zaradio unosne ugovore.

Tagovi

NFL