Šok!

ĐOKOVIĆ U FINALU, OTKRIVENO ZAŠTO JE RUS PREDAO POLUFINALE: Novak ostao u šoku - ovo je razlog za povlačenje!

Autor Kristina Milović Izvor mondo.rs

Ruski teniser iznenadio Novaka Đokovića i publiku u hali odlukom da se povuče sa turnira.

Izvor: Twitter/TennisTV/printscreen

Novak Đoković je u finalu prestižnog turnira u Kazahstanu! Nakon velike drame i sjajne borbe u dva seta, Danil Medvedev je šokantno predao polufinalni meč pri neriješenom rezultatu i poslao najboljeg srpskog tenisera na megdan Stefanosu Cicipasu. O predaji Danila Medvedeva mnogo riječi biće u narednim danima jer se ovakva odluka ne viđa česta.

Iako je samo nekoliko desetina sekundi ranije djelovalo da je sve u redu i da će publika u Astani gledati spektakularan treći set, Rus je odlučio da odustane od dalje borbe! Navodno, Danil Medvedev je zbog istegnuća mišića na nozi predao okršaj protiv najvećeg rivala kojeg je imao u karijeri.

Zbog ovakvog kraja meča i sam Novak je ostao u šoku, pa se na njegovom licu vidjela zbunjenost dok je Danil Medvedev odlazio sa terena. U pogledu srpskog tenisera bilo je primjetno da mu je žao mlađeg kolege, ali i da mu je krivo što neće odigrati treći set. Po svemu viđenom ovog popodneva u Kazahstanu i taj dio meča bio bi spektakularan. Podsjćeamo, samo nekoliko minuta ranije vidjeli smo kako je Novak napravio sjajnu atmosferu, a publika je glasno podržala našeg igrača.

Ovako, Novak je uz nešto manje borbe stigao do finala, pa će sjutra protiv grčkog tenisera igrati za 90. ATP titulu u karijeri!