Pukao!

"RECI JOŠ JEDNU REČ I UBIĆU TE!" SKANDAL BIVŠEG ŠAMPIONA SVETA: Tukao se sa Kličkom za titulu, sad hteo da ZADAVI čoveka

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Dejvid Hej je morao na sud jer je u oktobru prošle godine navodno napao čoveka tokom predstave jednog komičara.

Izvor: Profimedia

Nekadašnji svetski šampion u teškoj kategoriji Dejvid Hej morao je na sud, jer je napao muškarca tokom nastupa komičara u čuvenom "Hamersmitu" u Londonu! Ovaj 41-godišnji bokser koji se povukao 2018. godine je navodno uhvatio muškarca po imenu Nikeš Džala za grlo i rekao mu: "Reci još jednu reč i ubiću te!"

Incident se desio 30. oktora 2021. godine, a Hej je za sada priznao da je prišao Džali koji je koristio "provokativan rečnik" i da je pokušao da "dobije objašnjenje od njega". Kako nekadašnji svetski šampion ističe navodno napadnuti Džala je imao neprimerene komentare o tome kako i zašto Hejovu devojku privlače crni muškarci.

On navodi da muje stavio ruku na rame i da mu je samo zapretio da će ga izbaciti napolje, a tužilac Džonatan Brajant je takođe dao svoje viđenje događaja.

"Zbog nedovoljno poznatih razloga gospodin Hej je ustao sam svog sedišta, preskočio preko i došao do gospodina Džale. Verovao je da su ljudi oko njega vređali njegovu devojku. Tvrdimo da je Hej stavio ruke oko vrata Džali i pretio mu rekavši mu da će ga ubiti. Gospodin Džala nije povređen u ovom incidentu, ali će vam sigurno rećida je potresen onim što se desilo. Potom je Hej seo na svoje mesto, a obezbeđenje nije reagovalo", naveo je tužilac.

Napadnuti muškarac je istakao da se posle napada tresao do samog kraja nastupa.

"Rekao mi je: 'Reci još jedu reč i ubiću te.' Govorio mi je na ovu, držao je ruku oko mog vrata. Osetio sam se uplašeno,tresao sam se, a nisam ništa uradio. Onda se vratio na svoje mesto", ispričao je Džala.

Hej je zbog ovih optužbi uhapšen na aerodromu "Hitrou" u junu ove godine, a još uvek nije uzeta zvanična izjava od njega povodom ovog slučaja.

Dejvid Hej je jedan od najuspešnijih britanskih boksera svih vremena. On je 2007. godine osvojio svetsku titulu u kruzer kategoriji, potom je 2008. kompeletirao WBA i WBO titule u tom rangu. Svetski šampion u teškoj kategoriji postao je 2009. godine kada je savladao ruskog džina Nikolaja Valueva, a onda je titulu odbranio protiv Džona Ruiza, sve dok mu je Vladimir Kličko nije oduzeo. 

Tagovi