OTKRILA SVE

NAJLJEPŠA SPORTISTKINJA OSTAVILA DEČKA JER JU JE VARAO: Osvajali su medalje u istom timu: "A bili smo zajedno 24/7!"

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Juta Lirdam je jedna od najuspješnijih djevojaka u svijetu brzog klizanja, ali u proteklom periodu joj je bilo teško na ljubavnom planu.

Izvor: Instagram/juttaleerdam/printscreen

Postoji mnogo ljubavnih parova u svijetu sporta, pa čak i iz istih sportova. Upoznaju se tokom određenih takmičenja, a uslijed provođenja dosta vremena u sličnim sredinama, na kraju postanu i par. Ipak, takve ljubavi očito se ne završe uvijek na pravi način.

To je slučaj sa Holanđankom Jutom Lirdam, djevojkom koja se takmiči u brzom klizanju i poznata je kao jedna od najlepših sportistkinja svijeta. Ona je mislila da je u svom kolegi pronašla ljubav za cijeli život, ali Juta je otkrila da ju je on varao!

Juta Lirdam ima 23 godine i u svijetu brzog klizanja je nadaleko poznata. Ona je olimpijska vicešampionka, a svojim izgledom pleni i van ledenih dvorana, na društvenim mrežama. Juta je nedavno otkrila da je raskinula sa devet godina starijim kolegom Koenom Vervajnom, takođe brzoklizačem, i to nakon što više nije mogla da trpi njegove prevare.

Lirdam je bila favorit za osvajanje zlata na Olimpijskim igrama u Pekingu, ali je na kraju morala da se zadovolji srebrom. Jedan od razloga za to bili su problemi u njihovoj vezi, koje Koen očito nije osjećao, jer je on na istim Igrama osvojio dvije zlatne medalje.

"Događalo se to već neko vrijeme. Posebno je loše kada u olimpijskoj sezoni osjećaš da ti je veza u problemima. Nastavilo se i preko ljeta, a onda smo i konačno prekinuli. Bili smo zajedno 24 sata na dan, sedam dana u nedelji. Bilo je jako puno privikavanja i nije bilo lako", otkrila je Juta Lirdam. Ovo je Holanđanka koja privlači pažnju i van klizališta, a koju na Instagramu prati 3.300.000 ljudi:

Tagovi