POGLEDAJTE

"NOVAČE, JAKO TE VOLIM" - IZRAELAC SE RASPLAKAO PRED SVIMA: Nije mogao da izdrži, a Đoković ga je odmah utešio!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Trebalo je da ovaj turnir bude prilika za Jonatana Erliha da se uz Novaka Đokovića oprosti od tenisa, ali povreda je ipak bila jača od njega.

Izvor: YouTube/Sport Klub/Printscreen

Novak Đoković je stigao ove sedmice u Izrael, gde ga u Tel Avivu očekuje učešće na ATP turniru iz serije 250. Srpski teniser je trebalo da učestvuje i u singlu i u dublu. U singlu će u četvrtak biti na terenu protiv Pabla Anduhara, ali je na kraju njegov meč u parovima u sredu bio otkazan.

Đoković je trebalo da nastupi u tandemu sa Jonatanom Erlihom, 46-godišnjim Izraelcem s kojim je osvojio jedinu titulu u dublu u karijeri, a koji je želeo da se pred svojom publikom oprosti od tenisa. Ipak, zbog Erlihove povrede to nije bilo moguće i u obraćanju javnosti, Izraelac se čak i zaplakao.

Đoković i Erlih su samo jednom nastupili zajedno u dublu i stigli su do titule u Kvinsu 2010. godine. Sada su želeli da obnove to partnerstvo u posebnom trenutku, ali Erlih ipak nije mogao da dobije priliku da odigra svoje poslednje mečeve u Tel Avivu. Zato su njih dvojica odlučili da izađu pred publiku i obrate se svima.

Nije Erlih mogao da izdrži, pa je još pre izlaska na teren zaplakao, dok ga je Đoković tešio i tapšao po leđima. Čak i po izlasku na teren, Erlihu su ponovo u jednom trenutku pošle suze.

"Pre svega, sjajno je što si došao u Izrael. Znam da si ovde bio nekoliko puta, ali odavno. Svaki put kad dođeš ovde, osećaš se kao kod kuće. Ne znam, ali nekako Srbi i Izraelci uvek imaju poseban odnos. U Srbiji sam se uvek osećao kao kod kuće i jedine moje titule na šljaci bile su u Beogradu. Svi znamo kako si izvanredan igrač, ali mnogi ne znaju kakva si ti ličnost. Ti si fantastičan čovek i to je za mene još važnije. Mnogo ti hvala i cenim vreme koje provedem s tobom i što mogu da te nazovem prijateljem. Uvek smo imali sjajnu vezu, još od 2010. godine. I dalje imamo stopostotan učinak. Nadam se da ćeš imati sjajnu sedmicu ovde. Jako te volim i želim da te vidim na terenu još mnogo puta i da ćeš srušiti još mnogo rekorda, jer to zaslužuješ", poručio je Erlih srpskoj zvezdi, u prenosu "Sportkluba". Đoković je potom rešio da se lati mikrofona, a organizatori su očekivali i da kaže nešto na hebrejskom jeziku.

"Šalom... To je otprilike sve što znam na hebrejskom, nadam se da ću naučiti još reči ove sedmice. Veliko je zadovoljstvo biti opet u Izraelu. Bio sam ovde pre 15 godina, kada smo igrali Srbija i Izrael u Dejvis kupu. To je bila jedna od najboljih atmosfera koje sam osetio u tenisu. Radovao sam se povratku ovde posle dosta vremena. Postoji posebno prijateljstvo Srba i Izraelaca tokom dugog niza godina. Nažalost nismo danas mogli da igramo, ali mislim da ne možemo da zaboravimo sve trenutke koje je ovaj čovek doneo izraelskom tenisu i sportu uopšte. On zaslužuje divljenje. Osvojili smo jedinu titulu kad smo jedini put igrali zajedno, u Kvinsu u Londonu. Joni, želim ti sve najbolje u narednom poglavlju tvog života. Znaš da sam tu, da ću uvek biti tu i da ću biti srećan da pomognem izraelskom tenisu kako god mogu", rekao je Novak Đoković.

Novak Đoković i Jonatan Erlih
Izvor: Youtube/Sport Klub