sss

NOVAK DOBIO RIVALA - ČOVJEKA KOJI JE DOBIO FEDERERA USRED ŠVAJCARSKE: Svi pamte 2 senzacije Anduhara, on sad želi treću!

Autor Anja Radunović Izvor mondo.rs

Pablo Anduhar je u prošlosti znao da bude problem za favorite, pa tako i za Rodžera Federera i Dominika Tima. Sada će se treći put u karijeri sastati sa Novakom Đokovićem.

Izvor: Profimedia

Dok je Novak Đoković trenirao na plaži u Tel Avivu, dobio je i prvog rivala na turniru u ovom izraelskom gradu na obali Sredozemnog mora. To će biti iskusni španski teniser Pablo Anduhar koji je u prvom kolu rutinski savladao Brazilca Tijaga Monteira. 

U prvom setu je bilo tesno i 36-godišnji Španac je dobio taj dio igre tek posle taj-brejka, ali potom je počistio svog rivala za konačnih 7:6, 6:1 i priliku da treći put u karijeri zaigra protiv najboljeg tenisera u istoriji. 

Prvi put su se sastali davne 2007. godine na šljaci u Umagu i tada je Novak preslišao svog starijeg rivala sa 6:1, 6:3. Sledeći duel desio se u Indijan Velsu 2012. godine kada se otišlo u tri seta, ali je Đoković bio bolji sa 6:0, 6:7, 6:2. 

Ovaj iskusni Španac u svojoj karijeri ima četiri osvojene ATP titule, a najbolji ranking mu je bio 2015. godine kada je bio 32. Trenutno je 115. na ATP listi, ali to ne znači da ne može da iznenadi. Pokazao je da je itekako opasan prošle godine, kada je u paru sa Pedrom Martinezom stigao do polufinala Rolan Garosa u dublu, a takođe je u singlu te sezone napravio dvije senzacije.

U maju te godine je savladao Rodžera Federera usred Švajcarske, u drugom kolu Ženeve sa 6:4, 4:6, 6:4. Zatim je iste godine na Rolan Garosu i u singlu iznenadio, pa je u prvom kolu izbacio Dominika Tima posle trilera u pet setova i to nakon što je gubio 2:0 - 4:6, 5:7, 6:3, 6:4, 6:4. 

Njegova karijera bi bila i mnogo bolja da u vreme najvećeg uzleta nije imao ogromne probleme sa laktom pa je tako od marta 2016. do aprila 2017. godine tri puta morao da operiše taj dio tijela.

Sada će se u četvrtak sastati sa Novakom Đokovićem, a satnica još uvek nije određena!