Licemerno?

NOVAKU NISU DALI U ZEMLJU, A MJESEC DANA KASNIJE UKINULI PROPISE: Đoković nije mogao po titulu, a sad je sve dozvoljeno!

Autor Anja Radunović Izvor mondo.rs

Novak Đoković u Kanadu nije mogao, ali sva je prilika da će sljedeće godine konačno moći da nastupi na Rodžers kupu.

Izvor: Profimedia

Samo mjesec dana nakon što Novak Đoković nije mogao da uđe u Kanadu i nastupi na mastersu u Montrealu sada su sve zabrane vezane za virus korona i pandemiju zbog kojih nije mogao da uđe u zemlju ukinute. 

Bez Novaka na turniru svoj prvi masters je osvojio Španac Pablo Karenjo-Busta pobijedivši Huberta Hurkača u finalu. Sada je kanadska vlada zvanično izašla pred javnost i istakla da će 30. septembra ukinuti sve mjere zbog kojih u avgustu Novak nije mogao u državu.

"Mi objavljujemo da vlada Kanade neće produžiti važeće mjere koje će ostati na snazi do 30. septembra. Zbog toga će se sve zabrane vezane za prelazak granice vezane za pandemiju kovida ukinuti za sve putnike koji ulaze u Kanadu. Ovo uključuje i odustajanje od svih zahtijeva za testovima, karantinom i izolacijom, kao i ukidanje obaveznog dostavljanja zdravstvenih informacija o putniku", navodi se u saopštenju vlade.

U dogovoru ministra zdravlja Žan Iva Dukloa, ministra javne bezbijednosti Marka Mendisina i ministra transporta Omara Algabre dogovoreno je da između ostalog bude ukinut zahtev za obaveznom vakcinacijom koji je bio na snazi i zbog koga Novak nije mogao da nastupi na turniru održanom prije mjesec dana.