Užasno!

HAOS U BOSNI - NAVIJAČI NA TERENU TUKLI RUKOMETAŠE: Drama u poslednjim sekundama, pa udarci u glavu gostiju! (VIDEO)

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Jako ružne scene viđene su na derbiju Premijer lige BiH u rukometu.

Izvor: Youtube/ RK Gračanica

Jedan od derbija 3. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine trebalo je da u Visokom odigraju domaća Bosna i Gračanica, ali su umjesto fantastičnih poteza ovaj susret obilježili veliki incidenti. Gosti su uspeli da stignu do pobjede (31:30) golom u poslednjim sekundama - iz napada koji je trajao samo šest sekundi, a nakon toga su dobili batine!

Goste iz Gračanice, gradića nedaleko od Tuzle, fizički su napali navijači domaćeg kluba koji su uletili u teren posle završetka meča. Poslednji sudijski zvižduk bio je signal za slavlje gostujućih rukometaša, ali i za incidente koje je napravila domaća publika. Prilikom njihovog upada na teren povređena su dvojica rukometaša pobjedničkog tima. Ovako je to izgledalo...

Nakon što je Bosna iz Visokog izjednačila na 30:30, trener gostujućeg tima pozvao je tajm-aut i nacrtao akciju za pobjedu, a njegovi igrači odigrali su baš to. Uspjeli su da zatresu mrežu i postignu pogodak vredan pobjede, a zatim su burno slavili na parketu protivnika. Nekolicini domaćih igrača zasmetalo je to ponašanje, a kada je počelo koškanje na terenu publika je reagovala na neprimjeren način.

U napadu navijača najdeblji kraj izvukli su golman Dejan Bižić i srednji bek Adnan Tufekčić, koji su dobili udrce od strane navijača. To se jasno vidi i na sledećem snimku, pa nema sumnje da domaću Bosnu čeka ogromna kazna zbog ovakvog propusta u organizaciji. Obratite pažnju na detalje sa snimka:

Bosna Visoko - Gračanica
Izvor: Youtube/Golaut official

Ubrzo nakon meča oglasila se Bosna koja je u prvi plan istakla sudijske greške na ovom meču, ali su dodali i da one nisu smjele da utiču na publiku koja se neprimjereno ponašala. Nešto kasnije stigao je odgovor i iz Gračanice. Rukometni tim koji je pobedio na ovom meču "izvukao" je detalje sa meča za koje smatra da su sporni, ali na njihovu štetu. Pogledajte zbog čega se žali Gračanica:

Bosna - Gračanica, sporne situacije
Izvor: Youtube/RK Gračanica