Ostali sportovi

ZLATNI MOMCI IZ ISKRE DOMINANTNI U VADUZU I RIJECI!

Autor Anđela Pešić

Karatisti karate kluba “Iskra” zabilježili su izvanredne nastupe na Evropskom prvenstvu malih zemalja i na “Grand Pree Croaciji”.

Izvor: Karate klub "ISKRA"

Petak 23.Septembar bio je više nego uspješan za karatiste Iskre. U Luksemburgu u Vaduzu je u sklopu reprezetacije nastupio takmičar Saša Petrić, koji je u kategoriji kate kadeti uspio da odbrani šampionsku titulu osvojenu prethodne godine u Podgorici.

U Hrvatskoj, preciznije u RIjeci se održava najveći regionalni karate turnir pod nazivom “Grand Pree Croacija”. Turnir koji je okupio 1608 takmičara iz 232 kluba iz 19 država. Prvog takmičarskog dana je nastupilo troje takmičara Iskre Anes Arifaj, Filip Šoškić i Branko Lazović, dok se sjutra očekuje nastup Evropskog vice šampiona Balše Vojinovića.

Izvor: Karate klub "ISKRA"

“Grand Pree Croaciju” u kategoriji kadet do 70 kg je osvojio Anes Arifaj sa pet efektnih pobjeda, i to nad Ebne Luča iz Austija – 3:2, Magnani Riccardo Italija – 8:0, Patane Guseipe Italija – 2:2, Toniolo Alvise Italija – 5:3 i Marino Angelo Italija-4:3 finale.

Na korak do medalje je stao Filip Šoškić u kategoriji kadet do 57 kg, ali se u borbi za medalje ispriječio Italijan Daidone Fillipo rezultatom 1:0.

Sjajan nastup je ostvario i Branko LAzović koji je u 1.kolu eliminisao Duca Aleksandra iz Italije sa 2:0, da bi u narednom kolu izgubio od osvajača EVropske medalje sa minulog prvenstva Madjara Toth Zsombora sa 1:0.

Bilo se ovo odlične provjere karatista Iskre u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo koje ih očekuje narednog mjeseca u Turskom gradu Konya. Pored Evropskog vicešampiona, iz redova “Iskre” su još pozvani i Arifaj, Šoškić, Vlahović, Raičević i Klisić. Vjerujemo da će se i iz Konye vratiti sa dobrim vijestima.

Možda ce vas zanimati