POGLEDAJTE

ONA JE ZASIJENILA TENISKE LEGENDE NA LEJVER KUPU: Marija blistala, a dečka "peckaju" zbog Novaka, Federera i Nadala

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

Kasper Rud je ovih dana meta internet šala, a sve zbog njegovog nastupa na Lejver kupu.

Izvor: Profimedia

Počeo je Lejver kup u Londonu u petak, u okršaju timova Evrope i sveta, a o spektaklu se najviše priča iz ugla okupljanja Rodžera Federera, Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Endija Mareja u isti tim. Naravno, glavna tema je i posljednji meč u Federerovoj karijeri, koji će u petak uveče odigrati u paru sa Nadalom.

Ipak, jedan od igrača koji u čitavoj gunguli oko Švajcarca prolazi potpuno neprimjećeno je i momak koji je prvi predstavljao Evropu na ovogodišnjem Lejver kupu. To je Kasper Rud, igrač koji je i pored svih teniskih legendi - najbolje rangirani teniser na ATP listi!

Zanimljivo, cio svijet je brujao o treningu u četvrtak kada su se na terenu u isto vrijeme našli Đoković, Federer, Nadal i Marej. Pažljivi su odmah izbrojali da njih četvorica zajedno imaju 66 grend slem trofeja i da su ukupno 933 sedmice (skoro 18 celih godina) bili na prvom mjestu ATP liste. Ali predmet šala je i Kasper Rud.

Norvežanin je trenutno drugi teniser svijeta i od svih učesnika Lejver kupa je bolje rangiran. Momak koji je nedavno igrao finale US opena i Rolan Garosa, ali nikad nije osvojio titulu veću od turnira serije ATP250, upravo je zbog svog renkinga postao predmet šala na internetu. Tako su mnogi primetili Rudove fotografije uoči Lejver kupa na kojim je gotovo uvijek izgledao zbunjeno. Bilo je onih koji su se šalili da je to bila Rudova reakcija kada je shvatio da je najbolje rangirani igrač na Lejver kupu, iako je okružen najvećim teniskim legendama u istoriji.

"Nemam ja ni izbliza najviši status u timu, tako da neću tražiti od mojih saigrača da mi donose kafu. Istina, ja ionako ne pijem kafu, ali neću mnogo tražiti od njih. Dovoljno je da navijaju za mene kada budem igrao. Rado ću stati u red da uzmem kafu za sebe", šaljivo je odgovorio Rud kada su ga upitali o tome da je najbolje rangirani igrač na Lejver kupu.

Inače, Rud se pojavio na gala večeri uoči početka Lejver kupa u društvu svoje djevojke Marije Galigani. Ona je svojim stajling privukla mnogo pažnje, a radi se o djevojci koja je s Norvežanin u vezi od 2018. godine. Ona je takođe iz Danske, a završila je master iz psihologije na Univerzitetu Južne Danske. Pogledajte kako izgledaju Rud i Marija zajedno: