Boks

KAKO JE MAJK TAJSON ZAVRŠIO U KOLICIMA! Otkrio sve o zdravstvenom problemu – imaju ga mnogi, a nekad ne može ni da PRIČA

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

Legendarni bokser se oglasio o svom zdravstvenom stanju

Izvor: Instagram/MikeTyson

Slavni američki bokser Majk Tajson (56) nedavno je zabrinuo sve kada je uslikan u invalidskim kolicima. Čuveni borac otkrio je da pati od išijasa, zbog kojeg je prošlog meseca na aerodromu uslikan u navedenim invalidskim kolcima, iz kojih je ustajao samo uz pomoć štapa. Iako se prije dvije godine nakratko vratio u ring i izgledao odlično, taj problem mu se često vraća.

"Imam išijas s vremena na vrijeme. Upali se, a kad se to dogodi, ne mogu ni da govorim. Bogu hvala što je to jedini zdravstveni problem koji imam. Sada se osjećam odlično. Svi u mojoj kući su blagosloveni i zahvalni na svemu što imamo", rekao je Tajson, koji ranije nije imao poznate i ozbiljne zdravstvene probleme za koje se znalo.

Išijas je skup simptoma koji nastaje nagnječenjem jednog od pet kičmenih korenova živaca koji zajedno čine išijadični živac. Bol se javlja iznenada, u donjem dijelu leđa, gluteusu, duž jedne noge i praćen je trnjenjem. Takođe, može se dovesti u vezu i sa određenim naglim pokretom, dizanjem teškog tereta, dugim sjedenjem, fizičkom neaktivnošću, genetikom...

Kada je Tajson 2005. ostavio boks bio je prinuđen da se povuče zbog problema sa leđima i definitivno je tu "načet", mada je i dalje njegovo stanje daleko od crnih prognoza koje je sam izricao nedavno u jednom podkastu: "Naravno, svi ćemo umijreti jednog dana. Kada se pogledam u ogledalo, vidim te male znakove na moj licu. Kažem sebi 'Vau', to znači da se dan isticanja mog roka trajanja bliži. Veoma bliži", izjavio je on. 

Pogledajte kako izgleda Tajsonova vila: