Bravo!

STRAŠAN POTEZ NOVAKA ĐOKOVIĆA - NA MALOM TURNIRU IGRA I DUBL: Zajedno osvojili titulu, sad prijatelja prati u penziju!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Navikli smo od Novaka Đokovića da radi fantastične stvari, a ovaj gest je u samom vrhu njegovih sjajnih poteza.

Izvor: Profimedia

Od ranije se zna da će Novak Đoković u Tel Avivu igrati u singl konkurenciji, a srpski as napravio je i jedan fantastičan potez, potpuno u njegovom stilu. Najbolji srpski sportista odlučio je da se takmiči i u dubl konkurenciji na turniru koji je obnovljen nakon više od 25 godina, a njegovo partnerstvo imaće mnogo simbolike.

Đoković će u Tel Avivu nastupiti zajedno sa Džonatanom Erlihom (45), domaćim teniserom koji će na taj način staviti tačku na karijeru. Biće to poslednji turnir za iskusnog Izraelca koji je već sada kapiten Dejvis kup tima, a i Novaku će biti posebno emotivno da igraju zajedno. Svoju jedinu dubl titulu u karijeri Novak Đoković osvojio je baš u tandemu sa Džonatanom Erlihom!

Bilo je to davne 2010. godine na Kvinsu, a Đoković i Erlih napravili su senzaciju na tom turniru. Prvo su savladali domaće takmičare sa vajld kartom Delgada i Maraja, zatim brazilsku kombinaciju Melo - Soareš, a u četvrtfinalu i druge nosioce Mudija i Normana. U polufinalu bili su bolji od Francuza Benetoa i Ljodre, a u finalu su nadigrali Karola Beka i Davida Škoča.

Novaku je to bila jedina titula, dok ih je Erlih osvojio čak 22. On je svojevremeno bio i peti teniser svijeta, a kao najveći rezultat u karijeri ističe se osvajanje Australijan opena 2008. godine. Sada je došlo vrijeme za kraj, a sa velike pozornice odlazi u najboljem mogućem društvu, sa Đokovićem kao dubl partnerom. A možda i uz još jednu titulu...