EMOTIVNA PORUKA

VOLEO BIH DA OVAJ DAN NIKAD NIJE DOŠAO! Nadal se javio Federeru i otkrio šta ga čeka u penziji: "Postoje neke stvari..."

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

Rafael Nadal je tužan zbog odluke Rodžera Federera da prekine profesionalnu tenisku karijeru.

Izvor: Profimedia/Lukas Kabon / Anadolu Agency/

Rodžer Federer je doneo odluku - vreme je za kraj karijere posle neverovatnih uspeha ostvarenih u poslednje dve decenije na najvećoj teniskoj sceni. Švajcarac se obratio javnosti dugačkim pismom u kom je poslao i "šmekersku" poruku Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu.

Još dugo će se pamtiti Federerove bitke sa Đokovićem, a sada se o njegovom povlačenju oglasio i Rafael Nadal, jedan od njegovih najvećih rivala.

Federer je odlučio da završi karijeru nakon osvajanja 20 grend slemova i ukupno 103 ATP titule, posle 310 nedelja na prvom mestu ATP liste i pet godina okončanih kao najbolji igrač sveta.

"Dragi Rodžer, moj prijatelju i rivalu. Voleo bih da ovaj dan nikada nije došao. Ovo je tužan dan za mene i za sport širom sveta. Bilo je zadovoljstvo, ali i čast i privilegija deliti sve ove godine sa tobom, proživljavajući pregršt sjajnih trenutaka na i van terena", počeo je Nadal u svom obraćanju.

"Imaćemo još mnogo trenutaka koje ćemo zajedno deliti u budućnosti, postoje još mnoge stvari da uradimo zajedno, znamo to. Za sada, iskreno želim svu sreću tebi, tvojoj supruzi Mirki, tvojoj deci i porodici i uživaj u onome što ti predstoji. Vidimo se u Londonu na Lejver kupu", napisao je Nadal.