STRAŠNO

VOZAČ FORMULE 1 INTUBIRAN, BORIO SE ZA ŽIVOT! Rutinska operacija se zakompikovala, bio na RESPIRATORU

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Rutinska operacija Aleksa Albona pretvorila se u borbu za život, a na kraju će sa Tajlanđaninom biti sve u redu.

Izvor: Profimedia

Poznati vozač Formule 1 Aleks Albon prethodnog vikenda nije vozio za Vilijams u Monci pošto je imao probleme sa slijepim crijevom, međutim malo ko je pretpostavljao da je situacija složena do te mere da sada mediji u Velikoj Britaniji prenose da se čak borio za život! 

Albon je tokom vikenda operisan zbog upale slijepog crijeva, međutim nakon toga došlo je do neočekivanih postoperativnih komplikacija, međutim doktori su na vrijeme reagovali i na kraju će sa Tajlanđaninom biti sve u redu.

"Posle operacije, Aleks je imao neočekivane postoperativne anestetičke komplikacije koje su dovele do respiratorne insuficijencije, poznate, ali rijetke komplikacije. Reintubiran je i prebačen na intezivnu njegu", dodaje se u saopštenju Vilijamsa koji je vrlo transparentno izvještavao o svom najboljem vozaču.

"Albon je odlično napredovao tokom noći posle operacije i uspio je da bude isključen sa respiratorne pomoći juče ujutru. Drugih komplikacija nije bilo".

Na stazi u Monci umjesto njega je vozio Nik de Vris, nekadašnji šampion Formule 2, koji je izabran i za vozača dana pošto je u svojoj debitantskoj trci uspio da dođe do devetog mjesta i vrijedna dva boda za ekipu. Tako je čak "oduvao" i Albonovog klupskog kolegu Latifija koji je čitave sezone bez učinka, što je nastavio i u Monci gdje je bio 15.

Očekuje se ipak da se Aleks Albon vrati do 2. oktobra i trke za Veliku nagradu Singapura, međutim De Vrisu značajno rastu šanse da sledeće godine vozi u Formuli 1 pošto ga pored Vilijamsa žele Meklaren i Alpina.