Ostali sportovi

FURIOZAN POČETAK: SRBIJA POBIJEDILA IZRAEL U SPLITU

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Ubjedljiv trijumf srpske reprezentacije na početku kontinentalnog prvenstva u Dalmaciji.

Izvor: MN Press

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobjedom protiv Izraela 18:3 počela je učešće na Evropskom prvenstvu u Splitu. Ekipa Dejana Savića slavila je očekivano ubjedljivo i tako otvorila učešće na kontinentalnom turniru, na koji je stigla sa velikim problemima i sa samo trojicom igrača koji su prošlog ljeta osvojili zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ipak, selektor je pred početak turnira govorio o medalji i obavezi da se odgovori zahtjevu grba Srbije.

Možda ce vas zanimati

Najbolji strijelci protiv Izraela bili su Marko Radulović i Radomir Drašović, sa po četiri gola. Oporavljeni Dušan Mandić dao je tri, Ognjen Stojanović, Petar Velkić i Stahinja Rašović po dva, a jedan gol dao je Viktor Rašović. Bio je to dobar trening za "delfine" koji će sledeći meč odigrati u srijedu od 19 časova, u velikom derbiju grupne faze protiv Mađarske, koji ipak neće biti odlučujući, već uvod u spektakl koji se čeka u eliminacijama. Potom će u petak, 2. septembra Savićev tim završiti uvodnu rundu utakmicom protiv Slovenije i posvetiti se nokaut fazi. Plasman u četvrtfinale izboriće pobjednik grupe, dok će drugoplasirani i trećeplasirani u doigravanje.

"Delfini" i ovaj turnir vide kao još jednu stanicu do Olimpijskih igara u Parizu 2024. a biće posebno izazovno vidjeti kako će srpski tim igrati u dosad najviše izmijenjenom sastavu. Ovog leta, Savićeva ekipa nastupila je i na završnom turniru Svjetske lige i završila ga na petom mjestu, a selektor je poručio da nije zadovoljan tim rezultatom, kao ni uzastopnim porazima u četvrtfinalima velikih takmičenja, bez obzira na širu sliku.

Tagovi