Ostali sportovi

HAOS U FORMULI 1 - ŽESTOK SUDAR HAMILTONA I ALONSA! Španac poludio na stazi: "Kakav je on IDIOT!"

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Incident u Belgiji, sudar Britanca i Španca na stazi Spa-Frankoršam!

Izvor: Profimedia

Haos na trci Formule 1 u Belgiji, gdje je dramatično pobedio aktuelni šampion Maks Ferstapen, i to nakon što je počeo na 14. mjestu. Odmah poslije starta borbe na stazi Spa-Frankoršam, Luis Hamilton je pokušao da sa Mercedesom pretekne Fernanda Alonsa u bolidu Alpina. Britanac je bio preagresivan, izazvao je sudar i zbog toga je morao da odustane već u prvom krugu.

Španski as, nekadašnji šampion, bio je u tom trenutku drugi, nije dao Hamiltonu da ga pretekne. Posle toga je vikao u slušalicu: "Kakav idiot! Zatvorio me je sa spoljne strane. Imali smo sjajan start, ali on zna da vozi samo ako krene prvi". Alonso je završio trku na petom mjestu, a prva dva su pripala tandemu Red Bula, jer je Serhio Perez završio iza Ferstapena. Treći je bio Karlos Sajnc iz Ferarija, a četvrti Džordž Rasel iz Mercedesa.

Pogledajte incident i kontakt Hamiltona i Alonsa:

Sezona Formule 1 reaktivirana je posle avgustovske pauze, a Ferstapen je trijumfovao iako je morao da krene sa 14. pozicije zbog promjene pogonske jedinice. Njegov rival u borbi za titulu, as Ferarija Šarla Lekler pao je na poslednje mjesto u toku trke zbog problema sa kočionim sistemom. Potom se probio do pete pozicije, ali je u pretposlednjem krugu morao u boks, što je Alonso iskoristio. Lekler ga je potom pretekao, ali je kažnjen pet sekundi zbog prebrzog ulaska u boks. To ga je koštalo plasmana i zato je završio na šestom mestu, a Alonso peti.

Ferstapen ima još ubjedljiviju prednost u generalnom plasmanu vozača, jer osam trka pre kraja ima 284 bodova, dok je Serhio Perez drugi sa 191 poenom, a Lekler treći sa 186. Sledeća trka biće vožena 4. septembra u Holandiji.