Oštra!

RUSKINJA OSVOJILA VIMBLDON, PA ISPROZIVALA VTA: Slabi ste, zbog vas se ne osećam kao šampionka!

Autor Kristina Mitrović Izvor mondo.rs

Elena Ribakina je imala šta da poruči čelnicima VTA nakon što za svoje osvajanje Vimbldona nije dobila ni bod!

Izvor: Profimedia/Marc Aspland

Ruskinja koja igra pod zastavom Kazahstana Elena Ribakina osvojila je Vimbldon, ali se ne oseća tako! Zbog odluke koju su doneli ATP i VTA da ne dodeljuju poene sa ovog turnira u trenutnoj sezoni Elena se našla u dosta bizarnoj situaciji.

Pred US Open je pala na 25. mesto na VTA listi iako je nedavno osvojila najveći teniski turnir! Da su se bodovi dodeljivali Ribakina bi bila osma na svetu.Ovako, jedva da će biti među nosiocima u Njujorku!

"To je šteta, ne osećam se kao šampionka Vimbldona. Rekla bih da je osvajanje Vimbldona veliko dostignuće za mene. Neverovatno sam ponosna na svoj tim, ali ako me pitate za moja osećanja, nisu baš najbolja. Mislim da je problem u strukturi tura, mislim da VTA ima slabo vođstvo. Naravno da nije lepo što nisam dobila bodove, ali bitno je da sam pobedila i da nastavim da pobeđujem", rekla je Ribakina.

Ona je rođena u Moskvi i nastupala je pod zastavom Rusije sve do 2018. godine, a onda je prešla da igra za Kazahstan i zbog toga je mogla da nastupi u Londonu. Vimbldon je zabranio svim ruskim i beloruskim sportistima da se takmiče, a na kraju je Ruskinja osvojila trofej, dok je Danil Medvedev zbog odluke da se ne dodeljuju bodovi ponovo postao prvi reket sveta.

.