Ostali sportovi

NOVAK JE ODLUČIO - NE IDE U AMERIKU! Đoković objavio poruku koju je čekao CIJELI SVIJET!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Više nema nikakve dileme, Novak Đoković neće igrati na US Openu.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je sada i zvanično objavio da se neće takmičiti na ovosezonskom US Openu. On je istakao da želi svim ostalim takmičarima odličan turnir, a posebno se zahvalio svojim navijačima na ogromnoj podršci koju je konstantno dobijao. 

Srbin neće moći da nastupi u Njujorku zato što nije vakcinisan, a u Sjedinjenim Američkim Državama još uvijek su na snazi razne restrikcije i zakoni vezani za borbu sa pandemijom virusa korona. 

"Nažalost, neću se takmičiti ove godine u Njujorku. Želim svim igračima dobar turnir. Hvala mojim navijačima za svu ljubav, podršku i ohrabrenje. Nastavljam da čuvam formu i optimizam i radujem se novim takmičenjima. Vidimo se uskoro!", napisao je najbolji srpski teniser svih vremena. 

U SAD se polako situacija sa pandemijom popravlja i brojne zabrane koje su do skora bile na snazi su skinute, ali još uvek nije dozvoljeno nevakcinisanim osobama da uđu u državu pa će stoga Đoković morati da propusti još jedan grend slem!

Da podsjetimo, početkom godine mu nije bilo dozvoljeno da nastupi na Australijan openu. Prvo je pušten u zemlju, potom je poslije mnogo peripetija, pa čak i suđenja koje je održano direktnom odlukom sa vrha protjeran iz zemlje. 

Nakon toga je nastupio na Rolan Garosu i Vimbldonu, a iako je osvojio turnir u Londonu za to nije dobio bodove zbog odluke ATP-a da ne dodjeljuje bodove na tom turniru. Sada neće moći da igra ni na poslednjem grend slemu sezone!