ŠOK jelovnik

BODIBILDER ŠOKIRAO SVET – SVAKOG DANA POJEDE 100 JAJA! Kad je objasnio svoju "taktiku", svi na mrežama pobesneli!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Bodibilder Fernando Toraka dnevno pojede 100 jaja, a evo i zašto...

Izvor: TikTok/screenshot/thekingofdietofficial

Američki bodibilder Fernando Toraka, koji je svetskoj javnost postao poznat po prilično bizarnoj navici, a to je da jede 100 jaja dnevno, otkrio je zašto je ova namirnica za njega najbolja opcija.

On tvrdi da se jaja brzo vare, pa su mnogo lakša od drugih proteinskih namirnica koje se preporučuju osobama koje redovno treniraju.

Osobe koje redovno i intenzvno treniraju obično pojačaju unos proteinske hrane, najčešće mesa, ali Toraka se odlučio za biljni izvor ovog nutrijenta. Kako ističe, piletina i riba mu "teško" padaju na stomak i otežavaju mu treninge...

"Od piletine se nadimam. Kada imam gasove, stomak mi izgleda kao da sam u šestom mesecu trudnoće. Ne sviđa mi se to", kaže Toraka.

Bodibilder preferira belanca koja su jedan od najboljih izvora proteina, a az ažumanca kaže da su previše masna. Pa tako najčešće 100 belanaca i par žumanaca podeli na pet obroka, proprži ih i doda prstohvat ružičaste himalajske soli. Po njegovim rečima, so je ta koja pomaže da se spreči nadimnje.

Bodibilder na društvenoj mreži TikTok redovno objavljuje videe u kojima pokazuje u kakvoj je formi, a deli svojim pratiocima i savete koji ih motivišu da vežbaju i zdravo se hrane. Više od pola miliona korisnika prati njegov život iz dana u dan.

Ipak, nisu svi pratioci podržali ovu njegovu neobičnu dijetu. Mnogi su ga nazvali rasipnikom koji baca savršeno zdravu hrau, dok drugi ljudi gladuju. Na pitanje zašto sva ta odbačena žumanca ne podeli onim akojima jepotrebna hrana, Toraka je rekao da ga je strah da bi se u transportu pokvarila i tako bi nekog drugog doveo u rizik.

Pogledajte kako izgleda jedan Fernandov dan...

 MONDO