AU!

ĐOKOVIĆ PAO ZA JOŠ JEDNO MESTO, CICIPAS GA PRETEKAO! Haos na vrhu liste - Medvedev GUBI prvu poziciju u Njujorku!?

Autor Kristina Mitrović Izvor mondo.rs

Stefanos Cicipas pretekao je Novaka Đokovića na ATP listi, a Rus bi mogao da ostane bez trona na US openu...

Izvor: Profimedia/Peter Kovalev/TASS

Haos na ATP listi se nastavlja, Novak Đoković pao je za još jedno mesto. Stefanos Cicipas pobedio je Danila Medvedeva u polufinalu turnira u Sinsinatiju i tako je prestigao Srbina i preuzeo petu poziciju, može i dodatno da napreduje ako osvoji takmičenje.

Ujedno je ovim porazom Rus potvrdio da je u lošoj formi pred US open i tamo bi mogao da izgubi prvo mesto. Prošle godine osvojio je poslednji grend slem sezone pobedom upravo protiv Đokovića. Moraće tamo da odbrani titulu, ako to ne učini pada sa vrha.

Jasno je da bi srpski igrač bio u samom vrhu liste da nije ostao bez 4.000 bodova samo sa grend slemova, a može da ostane bez još 2.000 ukoliko mu američke vlasti ne dozvole da uđe u zemlju. Prvo je izgubio šansu da brani titulu u Australiji zbog deportacije, pa su Vimbldonu oduzeti bodovi zbog zabrane za ruske i beloruske tenisere. Ako se Amerikanci ne predomisle, uslediće novi veliki pad...

Što se turnira u Sinsinatiju tiče za titulu boriće se Cicipas i Borna Ćorić. Grk je posle velike borbe srušio Medvedeva (7:6, 3:6, 6:3), dok je Hrvat nastavio sa sjajnim partijama i savladao je Britanca Kamerona Norija (6:3, 6:4). Inače, ukoliko Borna ostvoji takmičenje napredovaće na ATP listi, biće 29. igrač sveta i nosilac na US openu. Pred start turnira bio je 152. na planeti.