Ostali sportovi

NASTAVAK CEZ ŠAMPIONATA ZA VIKEND U CRNOJ GORI! ASANOVIĆ ŽELI TROFEJ!

Autor Gordana Bojanić Izvor Vijesti

Mladi podgorički automobilista Nikola Asanović sprema se za povratak u brdski šampionat Centralnoevropske zone (CEZ) koji će se ovog vikenda održati u Herceg Novom

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Sin proslavljenog crnogorskog automobiliste Gorana Asanovića, voziće novi automobil. Riječ je o prototipu “Norma M20F”, automobilu otvorenog kokpita. “Normu M20F” pokreće Hondin motor od dva litra zapremine koji razvija 270 konjskih snaga. Potisna sila je veća, a težina mnogo manja nego kod klasičnog auta.

"Imao sam priliku da vozim prototip “radikal”, sa kojim je moj brat Miloš bio prvak Centralnoevropske zone.Mnogo je drugačiji osjećaj nego kod običnog trkačkog auta. Osjećate vjetar, a i brzine su mnogo veće nego u klasičnom trkačkom automobilu koji sam do sada vozio", rekao je Asanović, prenose Vijesti.

"Cilj je titula u Centralnoevropskoj zoni u ovoj klasi. Ostaje samo da vidimo hoćemo li je osvojiti već ove ili naredne godine" zaključio je Asanović.

Prva trka na programu je 8. i 9. maja na stazi Podi u Herceg Novom. Asanović je trenutno vodeći u prvenstvui prototipiva.

Očekuje se odlična organizacija tradiocionalnog domaćima trke Mikija Plakala, koji je predsjednik kluba AMSK Pljevlja.