MUKE

NADAL IZGUBIO OD HRVATA, PA POČEO DA SE PRAVDA - ZNATE, MUČI ME POVREDA! Rafa zabrinuo sve pred US open: "Teško mi je"

Autor Kristina Mitrović Izvor mondo.rs

Španski teniser ponovo je pričao o problemima sa rupturom stomačnog mišića. Bliži se US open...

Izvor: Profimedia

Rafael Nadal izgubio je na turniru u Sinsinatiju već u drugom kolu. Hrvat Borna Ćorić ga je zaustavio posle skoro tri sata (7:6, 4:6, 6:3). Po završetku tog duela španski teniser zabrinuo je sve, ponovo je pričao o povredi.

Španac se ponovo pravdao poslije poraza, kao što je često to radio u dosadašnjem dijelu karijere. Međutim, ono što zabrinjava i njegove navijače i organizatore predstojećeg US opena jeste njegovo zdravstveno stanje.

"Kada izgubiš, moraš da nastaviš dalje. Znam kako to da uradim. Za mene je najvažnije da ostanem zdrav. Moram da budem iskren, teško mi je da se borim sa ovakvom povredom", počeo je Nadal.

Povredu vuče još od Vimbldona i četvrtfinala sa Tejlorom Fricom. Slavio je u tom duelu poslije pet setova, da bi potom predao meč Niku Kirjosu u polufinalu.

"U posljednjih mjesec i po dana sam se dosta mučio, ruptura stomačnog mišića je tu, znate da je tu i da nije 100 odsto zalečena. Sve to utiče na mene, posebno kada je u pitanju servis."

Nema mnogo vremena za odmor i saniranje povrede. Žreb za US open je 25. avgusta, turnir zvanično počinje 29. avgusta. Rafa bi trebalo da bude u glavnom žrebu, za razliku od Novaka Đokovića koji još uvek čeka dozvolu američkih vlasti oko ulaska u zemlju.

"Slijedi Njujork, grend slem, to je drugačiji turnir. Moram da budem spreman za te napore. Trudiću se da što više vremena provedem na terenu i na treninzima. Prije ovog meča sam odigrao samo dva seta i to na treningu", zaključio je Nadal.