KO BI REKAO!

ŠOK U AMERICI - HRVAT SPRIJEČIO NADALA DA BUDE #1! Veliko upozorenje pred US Open, Rafa je daleko od prave forme

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Rafael Nadal se nije snašao u Sinsinatiju gdje je nastupio posle ozbiljne pauze od Vimbldona.

Izvor: Profimedia

Španski teniser Rafael Nadal poražen je već na startu mastersa u Sinsinatiju od pomalo zaboravljenog bivšeg hrvatskog talenta Borne Ćorića, koji ga je tako spriječio da na ovom turniru preuzme prvo mjesto na ATP listi!

Nadal je otkazao Montreal zbog povrede, da bi nedelju dana kasnije zaigrao u Sinsinatiju pošto je postojala šansa da u slučaju osvajanja turnira ponovo bude broj jedan na ATP listi, međutim Ćorić mu je ozbiljno pokvario planove ostvarivši šokantnu pobedu već u prvom kolu - 7:6, 4:6, 6:3.

Zanimljivo je da je Nadal uoči početka turnira insistirao na tome da mu "prvo mjesto više ne znači", ali je opet odlučio da nastupi nedovoljno spreman, što se osjetilo tokom najvećeg dela meča.

Vidjećemo šta će istaći kao razloge poraza, međutim definitivno nije djelovao sjajno na svom prvom meču još od povrede na Vimbldonu zbog koje se povukao u polufinalu. Napravio je pauzu i uvjeravao da će biti spreman za US Open, međutim partija protiv Ćorića svakako ne obećava.

Zanimljivo je i da Ćorić tradicionalno "ne leži" Nadalu kao protivnik, pošto je sada 3:2 za Hrvata u međusobnom skoru, a svakako će i Borni ova pobjeda podići samopouzdanje, još samo da se "rješi povreda".

US Open inače počinje 29. avgusta i tamo će Nadal opet imati šansu da "skine" Medvedeva sa trona, posebno jer Rus brani titulu.