Ostali sportovi

CRNOGORSKI ODBOJKAŠI VEČERAS PROTIV FAVORITA

Autor Kristina Mitrović

Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore igraće večeras od 22h protiv Portugala u gostima utakmicu četvrtog kola D grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izvor: screenshoot/instagram

Crnogorski odbojkaši prvi međusobni duel u Kolašinu dobili su 3:2 nakon dva i po sata, a u dosadašnjem dijelu kvalifikacija ostvarili su sva četiri trijumfa.

Savladali su i Luksemburg 3:0, kao i resprezentaciju Islanda u Kolašinu i u gostima, oba puta 3:0.

Portugal važi za glavnog favorita grupe i jednog od favorita ove lige. Međutim, naši momci su uspjeli u prvom meču da ih savladaju, a ukoliko se večeras izbore za poene, plasiraće se za Evropsko prvensto i biti prvi u grupi.

Naš sastav čine: Aleksandar Minić, Matija Ćinćur, Luka Babić, Ivan Zvicer, Rajko Strugar, Rastko Milenković, Benjamin Hadžisalihović, Nikola Lakčević, Marko Bojić, Slobodan Bojić, Blažo Milić, Bojan Strugar, Đorđe Jovović i Stefan Radević. Za Island nije otputovao Jovan Delić, koji je povrijeđen.

Uz selektora Ivana Joksimovića, u stručnom štabu su još pomoćni trener Miljan Bošković, kondicioni trener Vladimir Živanović, tim menadžer Nikola Kažić, statističar Luka Zucović i fizioterapeut Jakša Šestović.

Crna Gora do kraja kvalifikacija ima još jedno gostovanje u Luksemburgu (20.avgust).