HIT

NOVAK ĐOKOVIĆ UHVAĆEN U BEOGRADU, "NAVUKAO" SE NA NOVI SPORT! Igra ga i trener Partizana, da li ste ga nekad probali?

Autor Kristina Mitrović Izvor mondo.rs

I Novak provodi slobodno vreme na Adi Ciganliji, gde igra tenis za kojim je "poludeo" ceo svet. Da li ste nekad stali na teren i uzeli reket?

Izvor: MN Press

Ni Novak Đoković, kao ni mnogi, ne može da odeli padelu, koji očigledno voli da igra u slobodno vreme. Nole je tako "uhvaćen" na terenima u Beogradu, gde se opuštao na Adi Ciganliji.

Padel je sport koji se igra reketom, u dublu, na ograđenom terenu koji je obično veliki kao četvrtina pravog teniskog terena. Poeni se osvajaju isto kao u tenisu, a i loptice su slične, s tim da su one u padelu sa manje pritiska. Glavna razlika u ta dva sporta je to da je teren u padelu ograđen ogradom i se loptica može odbijati o nju, kao i u skvošu ili na malom fudbalu u sali ili u balonu.

Ovaj sport je sve popularniji u Srbiji, a tome svedoči i to da ga je pominjao i Gordan Petrić na subotnjoj promociji na mesto novog trenera Partizana. On je otkrio da je još legendi crno-belih "zaljubljeno" u ovaj sport.

"Ko mi je prvi čestitao što sam postao trener Partizana? Prvi mi je čestitao moj partner sa padela, (Zoran 'Bata') Mirković. Pokušava da ga igra, ali ne ide mu nešto", nasmejao se Petrić.

Zanimljivo je da je ovaj sport godinama hit u svetu, da je u Zagrebu legendarni fudbaler Robert Prosinečki osnovao svoj klub, a u Italiji su među poznatim igračima i selektor fudbalske reprezentacije Roberto Manćini, slavni Frančesko Toti, Kristijan "Bobo"Vijeri, Antonio Kasano...

Zanimljiva je priča o tome kako je nastala igra sredinom sedamdesetih, kada je jedan tamošnji bogataš hteo teniski teren, ali mu je smetao zid visok tri metra koji se nalazio odmah uz aut-liniju.

"Veliki sam ljubitelj tenisa i bilo je logično da se navučem i na padel. Pravila su slična, s razlikom da u padelu možete da računate na pomoć martinele. Veoma je zanimljivo, ne čudi me da je svet poludeo za ovom novom disciplinom", rekao je nedavno u intervjuu za MONDO Gojko Kačar.