ZAŠTO?

BRUKA AMERIKANACA - GDE VAM JE NOVAK NA SPISKU!? Spremaju se da NADALU daju nagradu, a zaboravili ko je RAZBIO Španca!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Novak Đoković je osvojio tri grend slem pehara, jedan je od najboljih igrača u istoriji tenisa, a nije se čak našao ni među kandidatima

Izvor: Profimedia

Neverovatna bruka Amerikanaca - Novak Đoković nije se našao ni na spisku kandidata za "ESPY" nagrade! U pitanju je priznanje koje dodeljuje "ESPN" za najbolje sportiste u prethodnoj kalendarskoj godini.

Đoković je u 2021. osvojio tri grend slema. Pobedio je u Australiji, pa u Francuskoj, zatim i u Velikoj Britaniji, Danil Medvedev ga je zaustavio u Americi. Sve to nije bilo dovoljno da bude među nominovanima za najboljeg tenisera?!

Štaviše, nagrada bi mogla da ode u ruke Nadala, koga je Đoković pobedio u spektakularnom polufinalu Rolan Garosa, oduzeo mu titulu i naneo Špancu jedan od najtežih udaraca u karijeri, od koga se oporavljao nedeljama i mesecima. I pored svega toga, u Americi su procenili da je Rafa bio bolji!?

Umesto toga kandidati bili su Rafael Nadal, Karlos Alkaraz, Feliks Ože-Alijasim i teniser u kolicima Dilan Alkot. Izuzev Alkota koji je osvojio sva četiri grend slema u svojoj disciplini, niko od preostale trojice nominovanih nije uspeo. Nagrada je otišla u ruke Nadala.

Mnogima nije jasno kako i zašto se srpski teniser nije našao čak ni među kandidatima za to priznanje. Glasovi i dodela same nagrade su jedno, ali činjenica da nije čak ni nominovan razljutila je mnoge njegove navijače.

Voditelj na ceremoniji bio je inače Stef Kari, koji je iskoristio to da "pecne" Lebrona Džejmsa.