ZAPUŠILA IM USTA!

MOSKOVLJANKA SE VRATILA U KAZAHSTAN POSLE OSVAJANJA VIMBLDONA: Ono što je pokazala pred kamerama će Ruse zauvek boleti!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Elena Ribakina je ponovo morala da se susreće s pitanjima koja se tiču njene nacionalnosti.

Izvor: YouTube/Reuters/Printscreen

Elena Ribakina bila je najveća senzacija Vimbldona ove godine! Teniserka rodom iz Moskve osvojila je turnir u ženskom singlu kao 23. teniserka sveta i to baš u godini u kojoj je ruskim igračima bilo zabranjeno da nastupe u Londonu.

Ona je to uspela nastupajući pod zastavom Kazahstana, a sada je privukla mnogo pažnje i po povratku u Nur Sultan sa vimbldonskim trofejom!

Teniserka rođena u Moskvi od 2018. godine nastupa za Kazahstan jer je dobila bolju finansijsku i sportsku podršku od te zemlje nego od rodne Rusije. No, bez obzira na to, ova 23-godišnjakinja je po osvajanju Vimbldona odmah morala da se suočava sa škakljivim pitanjima koja su se ticala politike. Isto je doživela i po povratku u Kazahstan.

Naime, kazahstanski novinari su Ribakinu počeli da ispituju o Rusiji i tome čiji je državljanin, a ona je odlučila da jednim potezom stavi tačku na tu priču jednom za svagda.

Ribakina je iz džepova izvadila ličnu kartu i pasoš Kazahstana i tako pokazala koja joj je zemlja u srcu i koju državu uspešno predstavlja.

Ovakav potez će sigurno zaboleti Ruse, koji su propustili da bolje podrže Ribakinu, a naročito se to odnosi na predsednika ruskog teniskog saveza, Šamila Tarpiševa.

"Sjajno! Bravo Ribakina! Osvojili smo turnir u Vimbldonu", govorio je Tarpišev posle pobede Ribakine u Londonu. Ipak, ovo je na kraju ipak bila pobeda za Kazahstan...

Ribakina se vratila u Kazahstan
Izvor: YouTube/Reuters/Printscreen

Tagovi