OTKRIVENO!

ŠOK - BRITANCI ZABRANJUJU RUSE NA VIMBLDONU I DOGODINE? Baš ih briga za kazne, a Novaka će opet "POKRASTI" za bodove!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Odluka bi trebalo da bude donijeta tek u martu 2023. godine, ali su spremni da to ponovo učine.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je osvojio Vimbldon po sedmi put u karijeri, ali na turniru koji je bio istorijski iz političkih razloga. I pored prijetnji ATP i WTA da će im oduzeti bodove za rang listu ako to urade, organizatori grend slema u Londonu su svejedno zabranili učešće teniserima iz Rusije i Bjelorusije zbog rata u Ukrajini.

A sada sa Ostrva stižu novi detalji - Vimbldon je spreman da i naredne godine ponovo zabrani učešće teniserima i teniserkama iz dve pomenute zemlje!

Novak Đoković je na Vimbldonu ponovo bio glavna zvijezda. Britanci su bili oduševljeni kada se poklonio Kejt Midlton, kao i kada je iznenadio princa Džordža, praunuka kraljice Elizabete, koji je u finalu turnira navijao za Novaka.

Ali ipak, i dalje je jedna od najvažnijih tema tokom Vimbldona bilo to što igrači poput Danila Medvedeva, Andreja Rubljova i Viktorije Azarenke nisu mogli da učestvuju jer su iz Rusije i Bjelorusije. I pored tog pravila, Moskovljanka je osvojila titulu u ženskom singlu, pošto je Elena Ribakina predstavljala Kazahstan.

No, sada "Dejli mejl" piše da bi Vimbldon naredne godine mogao da učini isto! Kako se navodi, ukoliko Ukrajina i dalje bude bila okupirana narednog ljeta, organizatori najprestižnijeg grend slema će zadržati pomenutu zabranu.

Konačna odluka očekuje se tek u martu 2023. godine, ali u "Ol Ingland" klubu ne namjeravaju da odstupe od svojih načela, uprkos kaznama ATP i WTA. Ove dvije organizacije su oduzele Vimbldonu bodove za rang liste, zbog čega je najviše ispaštao Novak Đoković, a ni finansijske kazne od 1.000.000 eura očito nisu bile dovoljne.

Organizatori Vimbldona vjeruju da oni stoje "na pravoj strani istorije" i da imaju podršku u većini svjetskog sporta. Kako "Dejli mejl" piše, sve više se šuška i o spremnosti Međunarodnog olimpijskog komiteta da u potpunosti zabrani Rusima učešće na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine i to je još jedan razlog za tvrdoglavost Vimbldona.

Tako bi i naredne godine Novak Đoković mogao da napadne trofej Vimbldona, a da za to ne bude nagrađen bodovima za ATP listu... A ovako je Novak dočekan u Beogradu posle osvajanja trofeja:

Tagovi