OSTAO BEZ SVEGA

OVO JE NAJGORI DAN ZA RODŽERA FEDERERA! Đoković ga pretekao na Vimbldonu, a ATP ga OBRISAO posle 25 godina!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Rodžer Federer više nije na deo ATP rang liste, pošto je po završetku Vimbldona obrisan sa iste.

Izvor: Fonet/AP/Kirsty Wigglesworth

Iza Rodžera Federera su možda i najgora 24 sata u profesionalnoj karijeri, ili bar jedni od najgorih! Iako je legendarni teniser imao mnogo uspeha, 10. i 11. jul 2022. godine ostaće upisani u tenisku istoriju kao jako loši za slavnog Švajcarca.

Nakon finala Vimbldona, Rodžer Federer prvi put u karijeri gleda u leđa Novaku Đokoviću po broju grend slem trofeja, a dan kasnije je i obrisan sa ATP liste po prvi put od 1997. godine!

Novak Đoković je savladao Nika Kirjosa i tako nastavio da pomera granice, osvojivši 21. grend slem u karijeri! Time je napokon prestigao Federera po broju najvećih trofeja, a jedan podatak zvuči posebno neverovatno:

Na startu 2011. godine, Federer je vodio 16:1 u odnosu na Đokovića po broju grend slem trofeja i u 11 godina koje su usledile, Novak je osvojio 20 slemova, a Rodžer tek četiri. A sve je moglo da bude drugačije da je Federer iskoristio meč lopte protiv Đokovića u finalu Vimbldona pre tri godine.

Tako sada Federer gleda u leđa i Novaku, ali i Rafaelu Nadalu (22 slema). Ipak, dodatne loše vesti stigle su za njega u ponedeljak, kada je objavljena nova ATP lista. Na njoj, po prvi put posle 25 godina, nema Federerovog imena!

Brisanjem bodova sa Vimbldona, Federer je više nema nijedan bod, pošto upravo od prošlogodišnjeg turnira u Londonu nije odigrao nijedan meč zbog povrede kolena. Njegov povratak na teren teniski svet željno iščekuje, a tako nešto moglo bi da se desi na jesen.

Inače, Federer se na ATP listu upisao još 22. septembra 1997. godine, kada je sa 16 godina stigao na 803. mesto. Čak 310 nedelja je bio najbolji igrač sveta, ali za više od 60 sedmica je Novak Đoković uspeo da nadmaši i taj rekord Švajcarca.