Ostali sportovi

Svjetska džudo federacija podržaće razvoj džudoa u Crnoj Gori

Autor Kristina Radović Izvor MINA

Svjetska džudo federacija snažno će podržati razvoj tog sporta u Crnoj Gori, poručio je predsjednik te asocijacije Marius Vizer u razgovoru sa crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem.

Izvor: Predsjednik Crne Gore

Đukanović, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, boravi danas u Budimpešti na poziv Vizera, u društvu Srđana Mrvaljevića, trostrukog olimpijca i viceprvaka svijeta u džudou.

Navodi se da je u srdačnom i prijateljskom susretu konstatovana duga i uspješna tradicija džudoa u Crnoj Gori, kao i nesporan potencijal koji imaju mlađe generacije, i izražena obostrana zainteresovanost za dalje unapređenje tog sporta.

„Vizer je u tom cilju obećao snažnu podršku Svjetske federacije i predložio da Crna Gora u narednom periodu bude organizator nekog svjetskog džudo događaja“, kaže se u saopštenju.

Iz kabineta predsjednika su naveli da je Đukanoviću ukazana čast da drugog dana Gren Slema prvi uruči medalje pobjednicima turnira.

„On je imao prilike da u svečanoj loži razgovara sa Šandorom Čanjijem, predsjednikom OTP banke, ministrom odbrane Mađarske Kristofom Salajem-Bobrovnickim, predsjednikom Evropske džudo federacije Laslom Totom i brojnim drugim političkim i sportskim uglednicima Mađarske“, dodaje se u saopštenju.

Tagovi