Ostali sportovi

ŠPANIJA TUGUJE ZBOG NADALA I 7 MILIMETARA: Cela zemlja u šoku kako mu je pukao mišić - "Najveći prelom našeg sporta!"

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Došao je tako blizu još jednog grend-slem trofeja, ali je morao da se preda bez borbe. Bol je bio preveliki.

Izvor: Profimedia/Marca.com

Španija tuguje zbog Rafaela Nadala. Rekorder u broju osvojenih grend-slemova morao je da preda polufinalni meč Vimbldona Niku Kirjosu jer je doživeo rupturu trbušnog mišića od sedam milimetara.

U pitanju je povreda stomačnog mišića zbog koje se Španac strahovito mučio u četvrtfinalu protiv Tejlora Frica, koga je nekako uspeo da pobedi, ali je dan kasnije ipak "bacio peškir" i priznao da je bol preveliki.

Španski list "Marka" zato na naslovnoj strani na lenjiru pokazuje kako izgleda sedam milimetara, uz poruku da je to "Najveća ruptura španskog sporta". "Rafael Nadal se povukao iz polufinala Vimbldona zbog rupture mišića abdomena. "Ovakav ne mogu da zamislim da pobeđujem", citirane su Rafine reči.

Uz najavu da će Nadal odsustvovati oko tri nedelje, Marka zaokružuje priču o toj lošoj vesti preko čitave naslovne strane, gde su Španci ove nedelje hteli da čitaju o njegovom osvajanju Vimbldona. Umesto toga, Kirjos se automatski plasirao u finale i tamo će igrati protiv pobednika polufinalnog meča Novak Đoković – Kamerun Nori. Taj meč je naknadno pomeren zbog Nadalovog odustajanja.

Za to vreme, Rafa će započeti svoj oporavak, sa namerom da uskoro opet bude na terenu. "Razmišljao sam o odluci i nema smisla da nastavim da igram. Rizikovao bih da se povreda pogorša i da propustim naredna dva ili tri meseca sezone. Doneo sam ovu odluku jer ne bih mogao da budem konkurentan i da pobedim u naredna dva meča. Nisam želeo da dodatno pokvarim situaciju, ali sam veoma tužan jer sam se povukao", rekao je Španac na oproštajnoj konferenciji za novinare u Londonu.

Tagovi