Čudo!

NADALA NIKO NE MOŽE DA NAMUČI - PROŠETAO SE DO ČETVRTFINALA: Španac je na 3 koraka od TREĆEG grend slema sezone!

Autor Kristina Mitrović

Nevjerovatna forma španskog tenisera Rafaela Nadala, koji i pored problema sa stopalom dominira ove sezone.

Izvor: Profimedia

Previše moćno na grend slemovima ove sezone djeluje Rafael Nadal!

Španski teniser je osvojio Australiju i Francusku, a za sada se u Velikoj Britaniji nije umorio. Do četvrtfinala trećeg velikog turnira u sezoni stigao je pobjedom protiv Botika van de Zandšulpa, Holanđanina koji je večeras bio bez ikakve šanse - 3:0 (6:4, 6:2, 7:6)

Iako rezultat meča to neće pokazati jer se u trećem setu igrao taj-brejk, Nadal je rutinski riješio susret u svoju korist. Bio je veoma ubjedljiv u prvom, a posebno u drugom setu, pa je poslednji dio meča bio samo formalnost. Ni tada Španac nije ništa prepuštao slučaju, ali možemo reći da je Holanđanin imao nešto više prilike da igra na istom nivou kao njegov današnji rival.

To mu nije bilo dovoljno ni za osvajanje seta, pa je Rafael Nadal nakon malo manje od dva i po sata tenisa u Londonu stigao do četvrtfinala turnira. Tamo će osvajača prethodna dva grend slema u ovoj sezoni sačekati Tejlor Fric, a eventualni protivnik u polufinalu mogao bi da mu bude Nik Kirjos - što je želja brojnih teniskih navijača širom svijeta.

Četvrtfinalni mečevi u ovom dijelu žreba igraće se u srijedu, dok će u utorak na teren druga polovina. Novak Đoković će igrati protiv Janika Sinera, dok će domaći teniser Kameron Nori odmjeriti snage sa Davidom Gofanom.