Ostali sportovi

NIK KIRJOS MOŽE I BEZ CIRKUSA! UŠAO U ČETVRTFINALE I IDE KA NADALU: Sedam godina nije napravio ovakav rezultat!

Autor Kristina Mitrović Izvor mondo.rs

Australijanac izjednačio najbolji rezultat karijere

Izvor: Profimedia

Kontroverzni australijski teniser Nik Kirjos plasirao se u četvrtfinale Vimbldona pobedom protiv Amerikanca Brendona Nakašime u pet setova - 4:6, 6:4, 7:6, 3:6, 6:2) U meču u kojem se, iznenađujuće, nije ponašao skandalozno, Australijanac je pokazao svoj talenat i izjednačio najbolji rezultat karijere, jer će treći put igrati četvrtfinale grend slem turnira. A drugi put je u četvrtfinalu Vimbldona.

Naredni Kirjosov protivnik je Čileanac Kristijan Garin i oni su potencijalni rivali Rafaela Nadala u polufinalu, s tim da je pred Špancem kasnije u toku ponedeljka duel osmine finala protiv Holanđanina Botika Vande Zandšulpa.

Zanimljivo je da je do najboljih osam u Londonu stigao i 2014, kada ga je tamo izbacio Miloš Raonić, a posebno je interesantno to da je Kirjos tog leta na Vimbldonu izbacio Rafaela Nadala! Australijanac je tada postao prvi debitant od 2004. koji je ušao u četvrtfinale Vimbldona, a ujedno je postao i najslabije rangirani teniser koji je u više od 20 godina pobedio "Broja jedan", što je tada bio Nadal. Kirjos je tada došao na turnir na osnovu vajld-kard pozivnice.

"Nisam bio svog najboljeg izdanja, ali sam presećan što sam prošao. Publika je bila sjajna i posebna je privilegija biti ovde na terenu", rekao je Kirjos posle dramatičnog meča protiv Amerikanca. "Ovde nikad nisam izgubio u pet setova, razmišljao sam o tome i uzdao sam se u svoju statistiku", dodao je on.

"Potrebna mi je čaša vina večeras, definitivno!", nasmejao je sve Kirjos, koji je poslednji put igrao četvrtfinale grend-slem turnira 2015, kada je ušao u najboljih osam na Australijan openu.

Tagovi