Želi nazad

NOVAK GLEDAO FEDERERA KAKO PLAČE NA VIMBLDONU! Đoković aplaudirao, a Švajcarac zavapio: Samo još jednom... (VIDEO)

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Dok je Novak Đoković aplaudirao povratku Rodžera Federera na Vimbldon, iskusnog Švajcarca su savladale emocije.

Izvor: Profimedia

Rodžer Federer se vratio na Vimbldon, ali još uvijek ne kao takmičar. On je došao na centralni teren "Ol Ingland Klaba" na ceremoniju upriličenu da se podjele priznanja legendama. 

Tu je bio i Novak Đoković koji je održao govor, a Federer je u jednom momentu briznuo u plač kada je pričao o svojim daljim planovima u karijeri.

"Ovdje sam pokušavao da budem uspješan i da dobro predstavljam ovaj sport. Nadam se da ću moći da se vratim... Bar još jednom", rekao je Federer i potom zastao na čas da obriše suze. 

Dok je to pričao iza njegovih leđa stajao je Novak Đoković koji je prije toga završio svoje obraćanje. A nakon što je istakao da se nada da će se vratiti kao teniser na centralni teren osmostruki šampion Vimbldona je istakao da je upravo taj teren najvažnije mjesto u njegovoj karijeri. 

"Imao sam mnogo sreće da odigram mnogo mečeva na ovom terenu. Jako je čudno kada sam danas ovde u drugoj ulozi. Ali sjajno je biti ovdje sa svim ostalim šampionina, Na ovom terenu sam doživio i najveće pobjede i najveće poraze", naglasio je Švajcarac. 

Federer je prvi put zaigra tu 1999. godine, a posljednji meč odigrao je 7. jula 2021. godine kada je upravo na Centralnom terenu izgubio od Huberta Hurkača sa 6:3, 7:6, 6:0 u četvrtfinalu. Od tada ga nije bilo na teniskim terenima jer je morao da operiše desno koljeno, što je bio treći zahvat na tom koljenu u kratkom periodu. 

Sada je Federer istakao da planira ipak da se vrati na teren ove sezone i to u oktobru.

"Naravno da mi nedostaje da budem ovdje, volio bih da sada igram. Znao sam kada sam odlazio sa turnira prošle godine da će biti teško vratiti se za godinu dana. Možda nisam mislio da se neću tako dugo vratiti, ali koljeno je zaista bilo u lošem stanju", završio je Federer.